عزیزاله ایروان جم؛ سید احسان امیرحسینی؛ مهرزاد حمیدی
چکیده
هدف: طراحی برنامه و نقشه استراتژی فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد ISM بود.
روش: نوع تحقیق کاربردی، روش تحقیق آمیخته و نحوه گردآوری دادهها پیمایشی و از ترکیبی از روشهای کیفی و کمی برای گردآوری و تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات اسنادی، مصاحبه و پرسشنامه بود.
یافتهها: بر اساس ...
بیشتر
هدف: طراحی برنامه و نقشه استراتژی فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران با رویکرد ISM بود.
روش: نوع تحقیق کاربردی، روش تحقیق آمیخته و نحوه گردآوری دادهها پیمایشی و از ترکیبی از روشهای کیفی و کمی برای گردآوری و تجزیه و تحلیل دادهها استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات اسنادی، مصاحبه و پرسشنامه بود.
یافتهها: بر اساس مدلسازی ساختاری تفسیری (ISM)، استراتژی "تلاش و پیگیری در راستای استقرار مدیریت استعداد در ورزش موتورسواری و اتومبیلرانی مبتنی بر آمایش سرزمینی و راهاندازی نهضت داوطلبی" در سطح یک قرار گرفت. استراتژیهای "تنوعبخشی به منابع درآمدی فدراسیون از طریق ایجاد کمیته اقتصادی و بازاریابی و گسترش مشارکت بخش خصوصی برای سرمایهگذاری"، "تقویت و توانمندسازی منابع انسانی فعال در ورزش موتورسواری و اتومبیلرانی مبتنی بر سازمان یادگیرنده" و "افزایش سرانه فضاها و پیستهای ورزشی موتورسواری و اتومبیلرانی با بهرهمندی از تسهیلات دولتی و بهرهگیری از مشارکت بخش خصوصی" در سطح دو قرار گرفتند. استراتژی "ایجاد همافزایی ملی بین نهادها و سازمانهای ذینفع و ذینقش در راستای ترویج و تعمیم ورزش موتورسواری و اتومبیلرانی" در سطح سه میباشد. استراتژی "دانشبنیان نمودن ورزش موتورسواری و اتومبیلرانی مبتنی بر تعامل با مراکز دانشگاهی و پژوهشی" در سطح چهار و استراتژی "تقویت و ارتقای محیط قانونی، حقوقی و برنامهای فدراسیون موتورسواری و اتومبیلرانی" در سطح پنج قرار گرفتند.
نتیجهگیری: به منظور افزایش کارایی برنامههای فدراسیون در کوتاهمدت و همچنین اثربخشی فدراسیون در بلندمدت لازم است که ساختار سازمانی کنونی فدراسیون منطبق بر استراتژیهای تدوین شده اصلاح شود تا از هدررفت منابع و اتلاف انرژی جلوگیری شود.
مسعود سلیمانی؛ نصرالله سجادی؛ حسین رجبی نوش آبادی؛ مهرزاد حمیدی
چکیده
چکیدهاین تحقیق از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها ، توصیفی- پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها از نوع همبستگی و از لحاظ زمانی مقطعی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه مدیران کل و معاونین ستادی و کارشناسان رسمی و قراردادی وزارت ورزش و جوانان ایران به تعداد نزدیک به 1000 نفر است. نمونه آماری این پژوهش بر اساس جدول ...
بیشتر
چکیدهاین تحقیق از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر روش جمع آوری داده ها ، توصیفی- پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها از نوع همبستگی و از لحاظ زمانی مقطعی است. جامعه آماری تحقیق حاضر شامل کلیه مدیران کل و معاونین ستادی و کارشناسان رسمی و قراردادی وزارت ورزش و جوانان ایران به تعداد نزدیک به 1000 نفر است. نمونه آماری این پژوهش بر اساس جدول نمونه گیری مورگان 276 نفر است ، برای انتخاب نمونه ها از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای استفاده شد. روایی و پایایی پرسشنامه گرفته شد که آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 87/0 به دست آمد. جهت تحلیل توصیفی و استنباطی داده ها از نرم افزارهای SPSS و AMOS استفاده گردید. جهت سنجش روائی مدل تحقیق از روش مدل یابی معادلات ساختاری استفاده و بر اساس نتایج تحلیل مسیر ارتباط متغیرهای این پژوهش مورد تأیید قرار گرفت. نتایج حاصل از تحقیق نشان داد که سرمایه اجتماعی بر سرمایه فکری دارای تاثیر مثبت و معنادار می باشد. همچنین شبکه های اجتماعی بر سرمایه فکری تاثیر مثبت و معنادار دارد. از طرفی سرمایه فکری بر مدیریت دانش تاثیر مثبت و معنادار دارد. همچنین نتایج نشان داد که سرمایه اجتماعی بر مدیریت دانش تاثیر مثبت و معنادار دارد. در انتها مشخص شد ،نقش شبکه های اجتماعی بر مدیریت دانش تاثیر مثبت و معنادار دارد. شاخص های برازش مدل معادلات ساختاری نیز نشان داد که مدل تحقیق از برازش مطلوبی برخوردار بوده است.
سید احسان امیرحسینی؛ علی نقی انصاری؛ مهرزاد حمیدی
چکیده
سازمانهای ورزشی به سبب حیطه وسیع عملکرد و چارچوب فعالیت آنها در سطح جامعه، همواره در معرض ریسک بالای وقوع فساد میباشند. از اینرو در تحقیق حاضر الگوی عوامل موثر بر فساد اداری - مالی در سازمانهای ورزشی طراحی میشود. جامعه آماری متشکل از کلیه کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استانهای کشور بود که بر اساس فرمول کوکران 300 نفر ...
بیشتر
سازمانهای ورزشی به سبب حیطه وسیع عملکرد و چارچوب فعالیت آنها در سطح جامعه، همواره در معرض ریسک بالای وقوع فساد میباشند. از اینرو در تحقیق حاضر الگوی عوامل موثر بر فساد اداری - مالی در سازمانهای ورزشی طراحی میشود. جامعه آماری متشکل از کلیه کارکنان ادارات کل ورزش و جوانان استانهای کشور بود که بر اساس فرمول کوکران 300 نفر به عنوان نمونه به روش خوشه ای انتخاب شدند. دادههای بهدست آمده به وسیله پرسشنامههای توزیع شده از طریق معادلات ساختاری و روش حداقل مربعات جزئی به کمک نرمافزار اسمارت پی. ال. اس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل از پردازش دادهها نشان داد، متغیر عوامل سازمانی تاثیر معنادار9/29 درصدی بر فساد اداری- مالی دارد این درحالیست که عوامل فردی تاثیر معنادار 31 درصدی دارد. همچنین نتایج نشان داد که در بین مولفه های عوامل سازمانی بیشترین میزان تاثیر پذیری عوامل سازمانی از مولفه کنترل و نظارت و کمترین میزان تاثیرپذیری از مولفه شفافیت سازمانی است. همچنین در بین مولفه های عوامل فردی بیشترین میزان تاثیرپذیری عوامل فردی از عامل مزایا و کمترین میزان تاثیرپذیری از عامل سرمایه اجتماعی است. علاوه بر این، نتایج تحلیل گروهی نشان داد که در مجموع اختلاف معناداری بین دیدگاه زنان و مردان در میزان تاثیر عوامل فردی و سازمانی بر فساد مالی- اداری وجود نداشته است.