راحله بحیرایی؛ بهرام قدیمی؛ امیر مسعود امیر مظاهری؛ علی باصری؛ محمد مهدی مظاهری تهرانی
چکیده
چکیده
سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از شاخصه های توسعه و پیشرفت مورد توجه عالمان اجتماعی است و در کیفیت تعاملات اجتماعی نقش بسزایی دارد. هدف از انجام این پژوهش دست یابی به مدل جامعه شناختی سرمایه فرهنگی نخبگان ورزشی در تعامل با بستر اجتماعی می باشد. رویکرد پژوهش کیفی و روش به کارگرفته شده در این پژوهش روش دلفی می باشد؛ براین اساس با 10 ...
بیشتر
چکیده
سرمایه اجتماعی به عنوان یکی از شاخصه های توسعه و پیشرفت مورد توجه عالمان اجتماعی است و در کیفیت تعاملات اجتماعی نقش بسزایی دارد. هدف از انجام این پژوهش دست یابی به مدل جامعه شناختی سرمایه فرهنگی نخبگان ورزشی در تعامل با بستر اجتماعی می باشد. رویکرد پژوهش کیفی و روش به کارگرفته شده در این پژوهش روش دلفی می باشد؛ براین اساس با 10 نفر از متخصصان و نخبگان ورزشی به میزان 500 دقیقه مصاحبه انجام شده است و براساس این مصاحبه ها، یافته ها در 5 دسته مقوله جامعه شناختی سرمایه اجتماعی نخبگان ورزشی در تعامل ا بستر اجتماعی شناسایی شدند؛ دسته "تعاملات اجتماعی"، شامل شاخص های شبکه تعاملات و روابط اجتماعی دارای بیشترین نمره و میانگین هستند و پس از آن به ترتیب دسته های "سرمایه های اجتماعی"، "منابع انسانی" و "ظرفیت ها" در بستر اجتماعی بر سرمایه اجتماعی نخبگان ورزشی از سوی متخصصان و نخبگان ورزشی حائز اهمیت شناخته شده اند. در آخرین ردیف اهمیت نیز دسته "منابع مادی" قرار دارد.
بر این اساس دو شاخص "آموزش به عنوان حامی ورزش" با میانگین 4.9 در بالاترین حد اثرگذاری و "اساتید و دست اندرکاران امر ورزش "، " کارگروهی" و " همدلی" و "وجدان کاری" با نمره میانگین مشترک 4.8 از بیشترین میزان تاثیر برخوردار می باشند. هم چنین کمترین میزان تاثیر و تعامل مربوط به شاخص"حمایت دولت" با میانگین اثرگذاری 3.8 است.