سید محمدحسین رضوی؛ سید محمد نیازی
دوره 12، شماره 22 ، اسفند 1392، ، صفحه 9-16
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اهمیت و نقش اخلاق در بازیهای المپیک و اهداف عمده آن و تاثیر این رویداد بزرگ جهانی بر رویکردهای معنوی و اجتماعی در جوامع بشری است.
بازیهای المپیک، میراثی از انسانهای قبل از میلاد است .تمایل ذاتی و همیشگی فطرت انسان به رویکردهای اخلاقی در همه دوران و زمینهها، او را بر آن داشته تا به منظور رجوع ...
بیشتر
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اهمیت و نقش اخلاق در بازیهای المپیک و اهداف عمده آن و تاثیر این رویداد بزرگ جهانی بر رویکردهای معنوی و اجتماعی در جوامع بشری است.
بازیهای المپیک، میراثی از انسانهای قبل از میلاد است .تمایل ذاتی و همیشگی فطرت انسان به رویکردهای اخلاقی در همه دوران و زمینهها، او را بر آن داشته تا به منظور رجوع فطرت به اخلاق، نمادهایی پدید آورد که مظهر همبستگی و انسجام آنها باشد. با گذشت زمان، گاهی این رویدادها از اهداف اصلی که مد نظر پدید آورندگان آن است، دور شده و جوامع را با مشکلاتی روبرو میسازد. بنابراین، در هر دورهای، محققان با مطالعه و تجزیه و تحلیل اهداف این رویدادها با مقتضیات اخلاقی همان دوره و با تکیه بر تمایل ذاتی فطرت انسانها به رویکردهای اخلاقی، میتوانند زمینه اثر بخشی متقابل اخلاق و بازیهای المپیک را فراهم آورند. بازیهای المپیک و ورزش، یک مکتب کامل تعلیم و تربیت است؛ مکتبی که از طریق آن میتوان اهداف گوناگون تربیتی را به نسل جوان منتقل کرد.
تواضع و ادب در ورزش، بازی عادلانه و خصایل پهلوانی، بیانگر اخلاق نیکوی ورزشی در رویدادهای بزرگی چون المپیک است. این قلمرو، فضای مناسبی برای توسعه ارزشهای بشر دوستانه است و شرکتکنندگان در بازیهای المپیک برای کسب تجارب اجتماعی، با رنگها، نژادها و عقاید مختلف دور هم جمع میشوند و با علاقه ذاتی، این ارزشها را توسعه میبخشند.