اکبر بهتری؛ فریده اشرف گنجویی؛ محمد رضا اسمعیلی
چکیده
هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر تثبیت جایگاه ورزش کشتى در بازیهای المپیک است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش شناسی کیفی با استفاده از نظریه داده- بنیاد و مبتنی بر روش نوخاسته است. جامعه آماری این پژوهش را اسناد منتشر شده پیرامون عوامل موثر بر تثبیت جایگاه ورزش کشتى در بازیهای المپیک و آرای 19 نفر از صاحبنظران ...
بیشتر
هدف از این پژوهش، شناسایی عوامل موثر بر تثبیت جایگاه ورزش کشتى در بازیهای المپیک است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی، از نظر روش شناسی کیفی با استفاده از نظریه داده- بنیاد و مبتنی بر روش نوخاسته است. جامعه آماری این پژوهش را اسناد منتشر شده پیرامون عوامل موثر بر تثبیت جایگاه ورزش کشتى در بازیهای المپیک و آرای 19 نفر از صاحبنظران (اعضای هیئت علمی دانشگاه، نایب رئیس فدراسیون کشتی، دبیر فدراسیون کشتی، سرمربیان تیم ملی کشتی ایران و کارشناسان کشتی) تشکیل می دادند. نمونهگیری به صورت هدفمند انجام گرفت و تا رسیدن مصاحبهها به مرحله اشباع نظری ادامه یافت. دادهها از طریق مصاحبه عمیق و نیمه ساختاریافته جمعآوری شدند و روایی پژوهش بر اساس معیارهای «مقبولیت»، «انتقالپذیری» و «تأییدپذیری» مورد تایید قرار گرفت. پایایی تحقیق معادل 85 درصد گزارش شد و تحلیل دادهها با استفاده از نرم افزار مکسکیودا نسخه 2018 انجام گردید. نتایج نشان داد که سه عامل 1) موانع تثبیت، 2) عوامل تسهیلکننده و 3) عوامل توسعهدهنده میتوانند در تثبیت جایگاه ورزش کشتى در بازیهای المپیک تاثیرگذار باشند. نتیجه آن که با نگاهی درست مانند بالا بردن هیجان مسابقات، تصویب قوانین و مقررات جدید، توسعه این ورزش در بین کودکان و نوجوانان و توسعه کشتی در کشورهایی نوپا از سوی فدراسیون جهانی کشتی می توان موانع را به حداقل رسانید و راه را برای عوامل تسهیلکننده مهیا ساخت تا در نهایت با بهره گیری از عوامل توسعهدهنده موجبات تثبیت جایگاه ورزش کشتى در بازیهای المپیک هموار شود.
محمدحسین سنایی؛ فریده اشرف گنجویی؛ حمید سجادی هزاوه؛ زهرا حاجی انزهایی
دوره 19، شماره 49 ، آذر 1399، ، صفحه 237-256
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، تبیین و تحلیل سیاستهای زیر ساختی تعیینکننده موثر بر پیشرفت فدراسیونهای راکتی ایران در سطح قهرمانی بود. در این مطالعه یک چارچوب مفهومی ارائه گردید که میتواند برای مقایسه سیاستهای ورزشی قهرمانی فدراسیونهای راکتی استفاده شود.
جامعه آماری شامل روسا و نایب رئیس، دبیر، روسای هییتهای استانی ورؤسای کمیتههای ...
بیشتر
هدف از انجام این پژوهش، تبیین و تحلیل سیاستهای زیر ساختی تعیینکننده موثر بر پیشرفت فدراسیونهای راکتی ایران در سطح قهرمانی بود. در این مطالعه یک چارچوب مفهومی ارائه گردید که میتواند برای مقایسه سیاستهای ورزشی قهرمانی فدراسیونهای راکتی استفاده شود.
جامعه آماری شامل روسا و نایب رئیس، دبیر، روسای هییتهای استانی ورؤسای کمیتههای تخصصی چهار فدراسیون ورزشی راکتی جمهوری اسلامی ایران بودند. روش مورد استفاده نمونهگیری هدفمند بود. نتایج حاصله از تحلیل بار عاملی برای این شاخص برابر با 85 درصد استخراج شد. روشهای آماری مورد استفاده در این تحقیق آزمون رتبهای فریدمن برای رتبهبندی و آزمون تی زوجی وابسته و تکنیک تحلیل مسیر بود. به منظور استخراج بارعاملی هریک از گویههای ابزار اندازهگیری، از روش تحلیل عامل اکتشافی استفاده گردید. پرسشنامه دارای اعتبار صوری و محتوایی بود. نتایج ماتریس همبستگی عوامل برای انجام تحلیل عاملی مناسب بود.
یافتهها نشان داد بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب شاخص زیرساختی ارزیابی عملکرد فدراسیونهای ورزشی راکتی (بدمینتون، تنیس روی میز، تنیس و اسکواش) تفاوت معنیداری وجود دارد (05/0p<). همچنین بین رتبههای میانگین فدراسیونهای ورزشی راکتی (بدمینتون، تنیس روی میز، تنیس و اسکواش) سیاستهای زیر ساخت ورزشی فدراسیونهای راکتی تفاوت وجود دارد(05/0 p<) .
بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که توجه به عوامل تبیین شده، به خصوص توسعه ورزش قهرمانی و فرآیند استعدادیابی، ضمن تثبیت وضعیت موجود، میتواند به پیشرفت هر چه بیشتر فدراسیونهای راکتی ایران در سطح قهرمانی کمک نماید. همچنین عوامل تبیین شده میتواند به عنوان یک برنامه و نقشه راه توسط دیگر فدراسیونهای ورزشی در جهت پیشرفت هر چه سریعتر مورد استفاده قرار گیرد.