غلامرضا امانی شلمزاری؛ پریوش نوربخش؛ علی زارعی؛ مهوش نوربخش
دوره 19، شماره 49 ، آذر 1399، ، صفحه 145-162
چکیده
رویا پردازی مطلوب یکی از نیازهای مدیران و سازمانهای امروزی در جهت توسعه خلاقیت و کارآفرینی در سازمانها و همچنین ارتقای پویایی آنها میباشد. به همین دلیل تحقیق حاضر با هدف تدوین الگوی عوامل رویا پردازی مطلوب مدیران سازمانهای ورزشی طراحی گردیده است. روش تحقیق حاضر آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل نخبگان ...
بیشتر
رویا پردازی مطلوب یکی از نیازهای مدیران و سازمانهای امروزی در جهت توسعه خلاقیت و کارآفرینی در سازمانها و همچنین ارتقای پویایی آنها میباشد. به همین دلیل تحقیق حاضر با هدف تدوین الگوی عوامل رویا پردازی مطلوب مدیران سازمانهای ورزشی طراحی گردیده است. روش تحقیق حاضر آمیخته (کیفی-کمی) بود. جامعه آماری تحقیق در بخش کیفی شامل نخبگان حوزه مدیریت ورزشی بود که بدین منظور تعداد 13 نفر بر حسب روش نمونهگیری هدفمند به عنوان نمونه تحقیق مشخص گردیدند. جامعه آماری بخش کمی تحقیق را کلیه مدیران ورزشی آگاه به موضوع تحقیق به تعداد 90 نفر تشکیل می دادند که بر اساس روش نمونهگیری کلشمار تمامی آنان به عنوان نمونه تحقیق در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده های تحقیق شامل پرسشنامه محقق ساخته و مصاحبه نیمه ساختار یافته بود. روایی پرسشنامه با توجه به نظر خبرگان و روش تحلیل عاملی و پایایی آن با استفاده از روش محاسبه آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت (83/0= α). در بخش تجزیه و تحلیل کمی تحقیق، از روش معادلات ساختاری با رویکرد پیالاس استفاده شده است. نتایج تحقیق نشانگر 8 عامل هدفگذاری مناسب، قدرت تجسم، کنترل احساسات، شناخت محیط، تسلط بر قوانین، ارزشها و استانداردها، عملیاتینمودن اهداف، شناخت فرصتهای جدید و توان مدیریتی در رویا پردازی مطلوب مدیران موثر بود که قدرت تجسم با میزان تاثیر 970/0 مهمترین عامل تبیین کننده رویا پردازی مطلوب به دست آمد. با توجه به نتایج تحقیق پیشنهاد میگردد با افزایش آگاهی مدیران سازمانهای ورزشی از آینده متصور از ورزش در سطح جهانی، در جهت رویا پردازی مطلوب آنان جهت هماهنگ نمودن سازمانهای ورزشی با این تغییرات اقدام شود.
هومن بهمنپور؛ مژگان زعیمدار؛ میثم قنبریان؛ غلامرض امانی شلمزاری؛ پریوش نوربخش
دوره 19، شماره 48 ، شهریور 1399، ، صفحه 151-174
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، تعیین الگوی مکان یابی گردشگری ورزشی در شهرستان لاهیجان با استفاده از ارزیابی مدل محیط زیستی و از طریق ابزار GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) و رویهمگذاری لایههای اطلاعاتی میباشد. پس از تهیه لایههای اطلاعاتی مورد نیاز با استفاده از مدلهای محیط زیستی موجود گردشگری، لایههای مذکور در محیط GIS تلفیق شد و برای انجام ...
بیشتر
هدف از پژوهش حاضر، تعیین الگوی مکان یابی گردشگری ورزشی در شهرستان لاهیجان با استفاده از ارزیابی مدل محیط زیستی و از طریق ابزار GIS (سیستم اطلاعات جغرافیایی) و رویهمگذاری لایههای اطلاعاتی میباشد. پس از تهیه لایههای اطلاعاتی مورد نیاز با استفاده از مدلهای محیط زیستی موجود گردشگری، لایههای مذکور در محیط GIS تلفیق شد و برای انجام این کار از توابع Overlay در نرمافزار Arcview 9,2 استفاده گردید. در نهایت پس از تهیه نقشه نهایی، در مقیاس شهرستان به اجرای مدلهای اکولوژیک گردشگری ورزشی پرداخته شد و نواحی دارای قابلیت، شناسایی گردیدند.
نتایج بیانگر آن است که منطقه مورد مطالعه را میتوان به دو بخش اصلی (جنوبی و شمالی) و سه زون تقسیم نمود. در مجموع، 9/36321 هکتار از منطقه پتانسیل گردشگری گسترده (کلاس 1 با سهم 89 درصدی) از کل محدوده واجد شرایط برای گردشگری گسترده میباشد. این زون شامل ورزشهای کایتسواری، پیادهروی، سوارکاری، دویدن، شکار و صید و مسیرنوردی است. از سوی دیگر، 2/30288 هکتار واجد شرایط گردشگری متمرکز (کلاس 1 با سهم 74 درصدی) میباشد. برخی از فعالیتهای پیشنهادی برای این زون شامل دوچرخهسواری، خورگشت، موتورسواری، گلف، رالی موتور، رالی اتومبیل، رالی دوچرخه، گلایدر و هواپیماهای سبک میباشد. رویهم رفته، بخشهای جنوبی شهرستان، از پتانسیل بالایی برای توسعه فعالیتهای تفرجی متمرکز برخوردار نمیباشند و اصرار بر انجام این نوع فعالیتها بدون برنامهریزی و ملاحظات زیستمحیطی، صدمات جبرانناپذیری را بر محیط طبیعی این مناطق وارد می آورد. از سوی دیگر، اکوسیستم آبی موجود در منطقه نیز به دلیل برخورداری از سطح کاربری کم، قابلیت توسعه گردشگری ورزشی را ندارد.