مرتضی دوستی؛ منصوره مهدی نژاد؛ سعید تابش
چکیده
هدف پژوهش، شناسایی عوامل فناورانه و آموزشی مؤثر بر توسعه بازیهای بومی و محلی در استان مازندران بود. روش پژوهش به صورت کیفی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل افراد صاحب نظر در آموزش و پرورش، اداره ورزش و جوانان و هیئتهای ورزشهای سنتی و بومی و محلی بودند. برای گردآوری دادهها؛ در مرحله اول با بهرهمندی از سوابق و مستندات داخلی ...
بیشتر
هدف پژوهش، شناسایی عوامل فناورانه و آموزشی مؤثر بر توسعه بازیهای بومی و محلی در استان مازندران بود. روش پژوهش به صورت کیفی میباشد. جامعه آماری پژوهش شامل افراد صاحب نظر در آموزش و پرورش، اداره ورزش و جوانان و هیئتهای ورزشهای سنتی و بومی و محلی بودند. برای گردآوری دادهها؛ در مرحله اول با بهرهمندی از سوابق و مستندات داخلی و خارجی که شامل 57 مورد استفاده قرار گرفت. در مرحله دوم با استفاده از مصاحبه نیمه ساختاریافته با 30 نفر به عنوان نمونه آماری برای مصاحبه انتخاب شده و تا رسیدن به اشباع نظری مصاحبه انجام شد. نمونهگیری در این مرحله به صورت غیرتصادفی از نوع هدفمند و در دسترس بودند. مرحله سوم نیز جامعه آماری که شامل صاحبنظران و عوامل اجرایی در بازیهای بومی و محلی بودند که به تعداد 15 نفر به عنوان نمونه آماری و اعضای گروه دلفی انتخاب شد. برای تعیین روایی 7 نفر از اساتید و دانشجویان دکتری مدیریت ورزشی انتخاب شده و به تائید آنها رسید. یافتههای پژوهش حاکی از آن است که؛ سرعت تغییر و تطبیق با فنآوری و اطلاعات جدید، اجرای بازیهای بومی و محلی در قالب درس تربیتبدنی در مدارس و دانشگاه , و همچنین اعزام دانشآموزان جهت بازدید از جشنوارههای بازی بومی عوامل اثرگذار در توسعه بازیهای بومی و محلی بودند. بر اساس نتایج به دست آمده ضروری است که در مدارس در کنار بازیهای جدید به بازیهای بومی و محلی با استفاده از فناوریهای نوین توجه شود.
حسین زارعیان؛ الهام فسنقری؛ محمدصادق افروزه؛ سعید تابش
چکیده
بازیهای المپیک به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی جهان مطرح است و کشورها از سالها قبل از برگزاری مسابقات، با برنامهریزیهای بلند، میان و کوتاه مدت سعی در بهدست آوردن بهترین نتایج را دارند. به همین دلیل شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت ورزشکاران از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی و اولویتبندی عوامل ...
بیشتر
بازیهای المپیک به عنوان بزرگترین رویداد ورزشی جهان مطرح است و کشورها از سالها قبل از برگزاری مسابقات، با برنامهریزیهای بلند، میان و کوتاه مدت سعی در بهدست آوردن بهترین نتایج را دارند. به همین دلیل شناسایی عوامل مؤثر بر موفقیت ورزشکاران از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین هدف از این پژوهش، بررسی و اولویتبندی عوامل ورزشی مؤثر بر موفقیت ورزشکاران استان تهران برای کسب سهمیه بازیهای المپیک توکیو 2020 بود. روش پژوهش حاضر، آمیخته و جامعه آماری پژوهش شامل اعضای هیئت علمی تربیتبدنی و علومورزشی (بهویژه گرایش مدیریت ورزشی)، مدیران ارشد کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران و رؤسای فدراسیونهای ورزشی و هیئتهای ورزشی استان تهران بود. تعداد نمونه آماری تا حد رسیدن به اشباع نظری (29 نفر) برای مصاحبه (بخش کیفی) ادامهیافت. در بخش کمی، پرسشنامه نهایی بین 25 نفر از خبرگان توزیع و با استفاده از آنتروپی شانون، وزندهی و اولویتبندی هر یک از عوامل انجام شد. نتایج نشان داد 98 شاخص ورزشی میتواند بر موفقیت ورزشکاران استان تهران برای کسب سهمیه بازیهای المپیک توکیو 2020 مؤثر باشد. تحلیلهای انجامشده شاخصها را در 3 سطح کلان، میانی و خرد طبقهبندی کرد که سطح کلان مربوط به محیط پیرامونی (جامعه)، سطح میانی مربوط به سازمانهای ورزشی (فدراسیونها و کمیته ملی المپیک، ادارات کل ورزش و جوانان و غیره) و سطح خرد مربوط به خود ورزشکار است. سطح خرد بهطور مستقیم و سطوح میانی و کلان به طور غیرمستقیم در موفقیت ورزشکاران مؤثر هستند. در این میان سهم سطوح خرد، میانی و کلان بهترتیب 49، 31 و 18 شاخص بود.
پیشنهاد می گردد که مسئولان ارشد کشور و مسئولان ورزشی با توجه به شاخصهای شناساییشده در این پژوهش و اولویتهای آنها و بهکارگیری و اجرایی کردن آنها گامهای مؤثری در جهت کسب موفقیت در میادین مختلف بینالمللی ورزشی ازجمله کسب سهمیه المپیک و سپس موفقیت در بازیهای المپیک بردارند. ضروری است که ورزشکاران نیز با اهمیت دادن به شاخصهای سطح خرد و تلاش در جهت بهکارگیری آنها و توانمندکردن خود برای موفقیت در میادین ورزشی و در نهایت سربلندی کشور تلاش کنند.