بهروز منتقمی؛ فریده اشرف گنجویی؛ سید حمید سجادی هزاوه
چکیده
هدف از این تحقیق، طراحی الگوی جانشینپروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی بود که با رویکرد کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل صاحبنظران و خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بود که مصاحبههای عمیق با روش نمونهگیری هدفمند با آنها تا جایی تداوم یافت که محقق به اشباع نظری و کفایت رسید (16 مصاحبه). از انجا که این تحقیق با ماهیت ...
بیشتر
هدف از این تحقیق، طراحی الگوی جانشینپروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی بود که با رویکرد کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل صاحبنظران و خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بود که مصاحبههای عمیق با روش نمونهگیری هدفمند با آنها تا جایی تداوم یافت که محقق به اشباع نظری و کفایت رسید (16 مصاحبه). از انجا که این تحقیق با ماهیت اکتشافی و با هدف بسط دانش و شناخت موجود در زمینه الگوی جانشین پروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی انجام شد، در دسته تحقیقات بنیادی قرار میگیرد و بر مبنای جستجوی داده، دارای ماهیت ترکیبی یا آمیخته است. برای تحلیل دادهها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی با کمک نرمافزارهای Maxqda استفاده شد.
تحلیل یافتههای پژوهش نشان داد شایستگیها و سطوح آن تابع سه سطح فردی، سازمانی و راهبردی است. همچنین برای جانشینپروری مبتنی بر شایستگی شامل پیادهسازی اثربخش برنامهها، مدیریت استعداد، شناسایی نیازهای سازمانی، مسیر ارتقا، آموزش، ارزیابی فرایند، حمایتگری سازمانی و آیندهنگری است. در نهایت مشخص گردید توسعه فردی، بالندگی سازمانی و آمادگی سازمانی پیامدهای الگوی برنامه جانشینپروری است و از مجموع کل الزامات تعیین شده، مقوله های مدیریت استعداد، برنامه، شناسایی نیازهای سازمانی، ارزیابی فرایند و حمایتگری سازمانی بر جانشینپروی مدیران ورزشی مبتنی بر شایستگی اثرگذار می باشند.
فهیمه ابراهیمی؛ زینت نیک آیین؛ سید حمید سجادی هزاوه
چکیده
افزایش مدتزمان اجرای پروژههای عمرانی ورزشی میتواند سبب بروز آثار منفی متعددی در جهت توسعه ورزش و به تبع آن توسعه کشور گردد. از اینرو هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی عوامل مؤثر بر تأخیر در پروژههای عمرانی ورزشی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی بود. روش تحقیق آمیخته کیفی- کمی و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق ...
بیشتر
افزایش مدتزمان اجرای پروژههای عمرانی ورزشی میتواند سبب بروز آثار منفی متعددی در جهت توسعه ورزش و به تبع آن توسعه کشور گردد. از اینرو هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی عوامل مؤثر بر تأخیر در پروژههای عمرانی ورزشی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی بود. روش تحقیق آمیخته کیفی- کمی و از نوع تحقیقات کاربردی است. جامعه آماری تحقیق شامل خبرگان حوزه پروژههای عمرانی ورزشی بودند که در مجموع تعداد 30 نفر از آنها به روش در دسترس به عنوان نمونه انتخاب گردیدند. در بخش کیفی با روش نمونهگیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی به تعداد 13 نفر از این خبرگان (4 نفر از اساتید دانشگاهی، 4 نفر از مدیران و مهندسان شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی و 5 نفر از مدیران و کارشناسان دفتر فنی و نظارت بر طرحها و اماکن ورزشی وزارت ورزش و جوانان) مراجعه و با انجام مصاحبه نیمهساختارمند به شناسایی عوامل مؤثر بر تأخیر در پروژههای عمرانی ورزشی اقدام گردید. سپس این عوامل در قالب یک پرسشنامه تحلیل سلسله مراتبی در اختیار نمونههای تحقیق قرار داده شد و با استفاده از نرمافزار Expert choice و بر مبنای روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) تجزیه و تحلیل گردید. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل مدیریتی (298/0)، مهندسی (219/0)، نظارتی (202/0) و مالی (117/0) بیشترین اهمیت را در بین این عوامل دارند. لذا مدیران و برنامهریزان پروژههای عمرانی ورزشی میتوانند با لحاظ این عوامل زمینه کاهش تأخیر در پروژههای عمرانی ورزشی را فراهم آورند.