مریم مجیدی؛ حمید زاهدی؛ مهناز مروی؛ مینا مستحفظیان
چکیده
هدف از اجرای پزوهش حاضر مطالعه تحلیلی عوامل مؤثر بر اجتماعی شدن معلولین ورزشکار از طریق ورزش بود. بهمنظور ارائه مدل از رویکرد تحلیل مضمون استفاده شد و مدل مربوطه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی تأیید شد. در این پژوهش، درمجموع ۲۰ مصاحبه تا رسیدن به اشباع نظری، اجرا شد. سپس پرسشنامه محقق ساخته حاصل از مرحله کیفی توسط 294 نفر نمونه از ورزشکاران ...
بیشتر
هدف از اجرای پزوهش حاضر مطالعه تحلیلی عوامل مؤثر بر اجتماعی شدن معلولین ورزشکار از طریق ورزش بود. بهمنظور ارائه مدل از رویکرد تحلیل مضمون استفاده شد و مدل مربوطه از طریق تحلیل عاملی اکتشافی تأیید شد. در این پژوهش، درمجموع ۲۰ مصاحبه تا رسیدن به اشباع نظری، اجرا شد. سپس پرسشنامه محقق ساخته حاصل از مرحله کیفی توسط 294 نفر نمونه از ورزشکاران معلول تکمیل شد. یافتهها نشان داد هشت عامل: آگاهی بخشی و فرهنگسازی با استفاده از رسانهها، باور بهضرورت ورزش و عدم امکان جایگزینی، بسترسازی و فرصت دسترسی به امکانات ورزشی با تأمین زیرساختها، تجهیزات و امکانات ورزشی بهصورت عادلانه، توانمندسازی روانی، اجتماعی و بهبود سلامت و سبک زندگی با ایجاد بسترهای انگیزشی، حمایت نهادها و پشتیبانی سیاسی و دستگاههای اجرایی از معلولین، نقش حمایتی مربیان و معلمان و خانواده در ترغیب به ورزش، نیاز به تأمین مالی و اقتصادی، کنار زدن چالشهای معلولیت برای ورود به ورزش و عرصه رقابت، میتواند بر اجتماعی شدن معلولین ورزشکار از طریق ورزش مؤثر باشد. با توجه به این هشت عامل موردبررسی شده مؤثر در فرآیند اجتماعی شدن معلولین ورزشکار، میتوان نتیجه گرفت که اجتماعی شدن معلولین از طریق ورزش نیازمند توجه و تلاش برای ایجاد شرایط مساعد است.
محمد مرادی؛ مینا مستحفظیان؛ حمید قاسمی؛ حمید زاهدی
چکیده
پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پویایی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان انجام شد. این پژوهش دارای رویکرد کیفی بود که با به کارگیری نظریه داده بنیاد به اجرا درآمد. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید مدیریت ورزشی و مدیران وزارت ورزش و جوانان بود که نمونه گیری از آنها به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی انجام شد و داده ها بعد از اجرای 14 مصاحبه به ...
بیشتر
پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی پویایی سازمانی در وزارت ورزش و جوانان انجام شد. این پژوهش دارای رویکرد کیفی بود که با به کارگیری نظریه داده بنیاد به اجرا درآمد. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید مدیریت ورزشی و مدیران وزارت ورزش و جوانان بود که نمونه گیری از آنها به صورت هدفمند و با روش گلوله برفی انجام شد و داده ها بعد از اجرای 14 مصاحبه به اشباع نظری رسید. برای تجزیه و تحلیل دادهها، از روش کدگذاری در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شد که تعداد کدهای باز، 382 عدد و کدهای محوری، 40 عدد بود: شرایط علی (نیروی انسانی، زمینههای رشد، سبک مدیریت، فرهنگ سازمانی، فناوری، پذیرش تغییر، رقابت پذیری، سیاستهای سازمانی، راهبرد، ساختار و انعطاف پذیری)، شرایط زمینهای (خودشکوفایی، طوفان فکری، تحولات سریع، صلاحیت، ارزیابی و کنترل، همکاری، ارتباطات و خلاقیت)، شرایط مداخلهگر (سبک رهبری، ضعف منابع انسانی، عدم پذیرش تغییر، پیچیدگی پویایی، سرعت بالای تغییرات، ضعف پاسخگویی و عدم انعطاف پذیری)، راهبردها (به کارگیری مدیران خلاق، آموزش مستمر، سبکهای نوین رهبری، ساختارهای مسطح، ایدههای نو و فناوریهای نوین) و پیامدها (بهره وری سازمان، عملکرد سازمان، پاسخگویی سریع، انعطاف پذیری، چابکی سازمان، بهرهگیری از فرصتهای جدید، بقا در صحنه رقابت و مشتری مداری).
لذا به مدیران وزارت ورزش و جوانان و سازمانهای زیرمجموعه آنها توصیه میگردد الگوی پیشنهادی برگرفته از این پژوهش را به منظور توسعه پویایی در سازمانهای خود به کار گیرند تا ضمن پاسخگویی سریعتر و هماهنگی با قوانین و شرایط جدید، با خلاقیت و کشف فرآیندهای ابتکاری به اهداف مورد نظر سازمان دست یابند.