محسن نیازی؛ اکبر ذوالفقاری؛ علی فرهادیان؛ شکوفه آب شیرین
چکیده
هدف: هدف این پژوهش طراحی نظام شناسایی و طبقه بندی مولفههای امید جوانان ایرانی به آینده از طریق مطالعه و جمع بندی پژوهش های انجام شده در زمینه امید به آینده با رویکرد فراترکیب است. روش: به همین منظور، مطالعات صورت گرفته در زمینه امید در بازه زمانی 1390 تا 1400 مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس، 15 مقاله از 22 مقاله به عنوان جامعه آماری ...
بیشتر
هدف: هدف این پژوهش طراحی نظام شناسایی و طبقه بندی مولفههای امید جوانان ایرانی به آینده از طریق مطالعه و جمع بندی پژوهش های انجام شده در زمینه امید به آینده با رویکرد فراترکیب است. روش: به همین منظور، مطالعات صورت گرفته در زمینه امید در بازه زمانی 1390 تا 1400 مورد بررسی قرار گرفته است. بر این اساس، 15 مقاله از 22 مقاله به عنوان جامعه آماری برای تجزیه و تحلیل انتخاب شدند. یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد 6 مقوله با 40 مفهوم در ایجاد امید به آینده موثرند. این مقولات و مفاهیم شامل عوامل اجتماعی(اعتماد اجتماعی، مشارکت اجتماعی، هنجاراجتماعی، بیگانگی اجتماعی، آنومی اجتماعی، پرستیژ اجتماعی، شبکههای اجتماعی، قدرت اجتماعی، امنیت اجتماعی، عدالت اجتماعی، مقبولیت اجتماعی، نشاط اجتماعی)، عوامل خانوادگی(درامد خانواده، تحصیلات والدین، حمایت خانواده)، عوامل اقتصادی(تورم ، سرمایه اقتصادی، بیگانگی اقتصادی، انومی اقتصادی، فقراقتصادی)، عوامل سیاسی(ثبات سیاسی، تحریم، انومی سیاسی، امنیت سیاسی)، عوامل جمعیت شناختی(تحصیلات، جنسیت، سن، تعداد فرزندان، سلامت جسمی)، و عوامل فردی_روانشناختی(اعتقادات دینی، خودکارامدی، لذت گرایی، هدفمندی، مسئولیت پذیری، میل به پیشرفت، تلاشگری، پایگاه اقتصادی و اجتماعی، امنیت روانی، هویت حرفه ای) است. بر اساس یافته های تحقیق، در بین این عوامل، عوامل اجتماعی و فردی- روانشناختی تعیین کننده ترند.نتایج: نتایج تحقیق نشان می دهد موفقیت بیشتر در زندگی شخصی و خصوصی؛ دسترسی به منابع، فرصت ها و قدرت؛ و همچنین تجربیات بالاتر؛ افراد را برای ایجاد تغییر و تحول اجتماعی آماده تر و امید به آینده در بین آنان را تقویت می کند.
اکبر ذوالفقاری؛ طاها عشایری؛ طاهره جهان پرور
چکیده
مقدمه: ورزش، از سبکهای زندگی اجتماعی مدرن است، که، مورد توجه قرار گرفته است. با افزایش حامیان ورزش در ایران، شدت و میزان خشونت و پرخاشگری ورزشی نیز گسترش یافته است.بنابراین، هدف اصلی این پژوهش مطالعه علل خشونت و پرخاشگری در ورزش با رویکرد فراتحلیل است.
روش: روش انجام این تحقیق از نوع فراتحلیل است. فراتحلیل با مرور سیستماتیک بر پژوهشهای ...
بیشتر
مقدمه: ورزش، از سبکهای زندگی اجتماعی مدرن است، که، مورد توجه قرار گرفته است. با افزایش حامیان ورزش در ایران، شدت و میزان خشونت و پرخاشگری ورزشی نیز گسترش یافته است.بنابراین، هدف اصلی این پژوهش مطالعه علل خشونت و پرخاشگری در ورزش با رویکرد فراتحلیل است.
روش: روش انجام این تحقیق از نوع فراتحلیل است. فراتحلیل با مرور سیستماتیک بر پژوهشهای قبلی، درصدد برآورد میزان اندازه اثر متغیر مستقل بر وابسته است. جامعه آماری تحقیق 56 سند پژوهشی بوده، که، 33 سند آن با رعایت ملاک ورود و خروج انتخاب شدند.
یافته های تحقیق: یافته ها نشان میدهد خشونت و پرخاشگری در ورزش به عوامل متعدد اجتماعی، فرهنگی، روانی، اقتصادی، جمعیتی و زمینه ای بستگی دارد، که، عوامل اجتماعی شامل پیوند افتراقی، نارضایتی اجتماعی، ضعف کنترل رسمی، ضعف کنترل غیررسمی، اعتماد اجتماعی، انسجام اجتماعی، تعلق اجتماعی، هویت شغلی، سابقه خشونتورزشی، آنومی اجتماعی، هویت قومی، عوامل فرهنگی دربرگیرنده تعلق خردهفرهنگی، سرمایه فرهنگی، تعلق مذهبی، تصورات قالبی، آنومی فرهنگی، عوامل روانی شامل نارضایتی از عملکرد داوران، رسانههای ورزشی، احساس بیگانگی، شخصیت ضد اجتماعی، نارضایتی از فضای اجتماعی باشگاه، عوامل اقتصادی مشتمل بر بیکاری، آنومی اقتصادی، محرومیت نسبی، ناکامی شغلی، و عوامل جمعیتی و زمینهای هم شامل سن، درآمد، پایگاه اقتصادی-اجتماعی است.
بحث و نتیجه گیری: فشارهای ساختاری، آنومی اجتماعی و اقتصادی، محرومیت نسبی، ضعف سرمایه اجتماعی، افزایش خردهفرهنگ ها، رفتار جانبدارنه گروههای مرجع، طرد اجتماعی کاهش باورهای پیونددهنده، بیکاری، کاهش فضای کسبوکار، و فقدان مشارکت ساختاری بستر رفتار خشونتآمیز در ورزش را فراهم میکند.
محسن نیازی؛ اکبر ذوالفقاری؛ علی فرهادیان
چکیده
تجردخواهی از جمله پدیده های متاثر از جوامع صنعتی و فراصنعتی است؛ که، روز به روز در حال گسترش است. از این رو، هدف اصلی این پژوهش ارائه الگوی عوامل موثر بر تجردخواهی با رویکرد داده بنیاد است. برای اجرای مطالعه حاضر نظریه داده بنیاد به کار گرفته شد. در این پژوهش از طرح نظام مند استفاده شد. در این راستا بعد از مصاحبه با 18 نفر از صاحب نظران ...
بیشتر
تجردخواهی از جمله پدیده های متاثر از جوامع صنعتی و فراصنعتی است؛ که، روز به روز در حال گسترش است. از این رو، هدف اصلی این پژوهش ارائه الگوی عوامل موثر بر تجردخواهی با رویکرد داده بنیاد است. برای اجرای مطالعه حاضر نظریه داده بنیاد به کار گرفته شد. در این پژوهش از طرح نظام مند استفاده شد. در این راستا بعد از مصاحبه با 18 نفر از صاحب نظران دانشگاه کاشان، که بصورت تصادفی ساده نتخاب شده بودند؛ اشباع نظری حاصل شد. بر اساس یافته های پژوهش، مقوله محوری تجردخواهی و تجرد قطعی است. شرایط علی شامل فردگرایی، ایده آل گرایی، شیوع تجرد، ترس از شکست در ازدواج، اهمیت خصوصیات ظاهری و مادیات، تجربه احساسی منفی، ترس از تشکیل خانواده، مشکلات خانواده، نبود بستر مناسب برای ارتباط، الزامی نبودن ازدواج، تغییر دیدگاه خانواده و جامعه، هزینه و عدم آمادگی؛ شرایط مداخله گر نیز دارای ابعاد تجمل گرایی، تاثیر فضای مجازی، آداب و رسوم غلط، مهاجرت، ابهام در ملاک های انتخاب همسر، روابط خارج از ازدواج، و مخالفت خانواده؛ شرایط زمینه ای شامل عوامل اقتصادی، تحصیلات، سن، و وضعیت اشتغال؛ و راهبردها نیز شامل تسهیل ازدواج، حمایت دولت، مراکز مشاوره، و خانواده ها در رفع موانع؛ و عواقب و پیامدها شامل انزوا، مشکلات جسمی و جنسی، فرصتی برای ارتقاء جایگاه فردی و اجتماعی، احساس آرامش و استقلال است.