محمدحسین سنایی؛ فریده اشرف گنجویی؛ حمید سجادی هزاوه؛ زهرا حاجی انزهایی
دوره 19، شماره 49 ، آذر 1399، ، صفحه 237-256
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، تبیین و تحلیل سیاستهای زیر ساختی تعیینکننده موثر بر پیشرفت فدراسیونهای راکتی ایران در سطح قهرمانی بود. در این مطالعه یک چارچوب مفهومی ارائه گردید که میتواند برای مقایسه سیاستهای ورزشی قهرمانی فدراسیونهای راکتی استفاده شود.
جامعه آماری شامل روسا و نایب رئیس، دبیر، روسای هییتهای استانی ورؤسای کمیتههای ...
بیشتر
هدف از انجام این پژوهش، تبیین و تحلیل سیاستهای زیر ساختی تعیینکننده موثر بر پیشرفت فدراسیونهای راکتی ایران در سطح قهرمانی بود. در این مطالعه یک چارچوب مفهومی ارائه گردید که میتواند برای مقایسه سیاستهای ورزشی قهرمانی فدراسیونهای راکتی استفاده شود.
جامعه آماری شامل روسا و نایب رئیس، دبیر، روسای هییتهای استانی ورؤسای کمیتههای تخصصی چهار فدراسیون ورزشی راکتی جمهوری اسلامی ایران بودند. روش مورد استفاده نمونهگیری هدفمند بود. نتایج حاصله از تحلیل بار عاملی برای این شاخص برابر با 85 درصد استخراج شد. روشهای آماری مورد استفاده در این تحقیق آزمون رتبهای فریدمن برای رتبهبندی و آزمون تی زوجی وابسته و تکنیک تحلیل مسیر بود. به منظور استخراج بارعاملی هریک از گویههای ابزار اندازهگیری، از روش تحلیل عامل اکتشافی استفاده گردید. پرسشنامه دارای اعتبار صوری و محتوایی بود. نتایج ماتریس همبستگی عوامل برای انجام تحلیل عاملی مناسب بود.
یافتهها نشان داد بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوب شاخص زیرساختی ارزیابی عملکرد فدراسیونهای ورزشی راکتی (بدمینتون، تنیس روی میز، تنیس و اسکواش) تفاوت معنیداری وجود دارد (05/0p<). همچنین بین رتبههای میانگین فدراسیونهای ورزشی راکتی (بدمینتون، تنیس روی میز، تنیس و اسکواش) سیاستهای زیر ساخت ورزشی فدراسیونهای راکتی تفاوت وجود دارد(05/0 p<) .
بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که توجه به عوامل تبیین شده، به خصوص توسعه ورزش قهرمانی و فرآیند استعدادیابی، ضمن تثبیت وضعیت موجود، میتواند به پیشرفت هر چه بیشتر فدراسیونهای راکتی ایران در سطح قهرمانی کمک نماید. همچنین عوامل تبیین شده میتواند به عنوان یک برنامه و نقشه راه توسط دیگر فدراسیونهای ورزشی در جهت پیشرفت هر چه سریعتر مورد استفاده قرار گیرد.
سعید قربانی؛ بهمن طیبی؛ غلامحسن رحمان نیا؛ کیانوش دیلمی
دوره 17، شماره 40 ، شهریور 1397، ، صفحه 43-58
چکیده
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی عوامل موثر بر موفقیت و افول رشتههای ورزشی مستعد استان گلستان در یک دهه اخیر بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارشناسان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان (180 نفر که طبق جدول مورگان 118 نفر انتخاب شدند و هر دو پرسشنامه موفقیت و افول را پرکردند) و همچنین مسئولان هیئت ها، مربیان و ورزشکاران رشتههای ورزشی ...
بیشتر
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی عوامل موثر بر موفقیت و افول رشتههای ورزشی مستعد استان گلستان در یک دهه اخیر بود. جامعه آماری شامل کلیه مدیران و کارشناسان ادارات ورزش و جوانان استان گلستان (180 نفر که طبق جدول مورگان 118 نفر انتخاب شدند و هر دو پرسشنامه موفقیت و افول را پرکردند) و همچنین مسئولان هیئت ها، مربیان و ورزشکاران رشتههای ورزشی مستعد مورد آزمون (48 نفر برای قسمت موفقیت و 28 نفر برای قسمت افول که همگی آنها پرسشنامههای مربوطه را پرکردند) بودند. بنابراین نمونه آماری تحقیق شامل 166 نفر برای بخش موفقیت و 146 نفر برای بخش افول بودند. برای شناسایی عوامل موثر بر موفقیت و افول از پرسشنامههای محقق ساخته استفاده شد. این پرشسنامهها شامل مولفههای توسعه مربیان و نیروی انسانی، انگیزش و حمایت از منابع انسانی، استعدادیابی و آموزش و پرورش ورزشکاران، مسابقات و اردوهای ورزشی، راهکارهای مدیریتی، تجهیزات سختافزاری، بودجه و امور مالی و هماهنگی و ارتباطات بودند. روایی این پرسشنامهها توسط متخصصان امر تایید و پایایی آنها بهوسیله فرمول آلفای کرونباخ بررسی و ضریب آنها بالاتر از 80/0 به دست آمد. نتایج نشان داد که مولفههای بودجه و امورمالی و هماهنگی و ارتباطات مهمترین مولفههای موثر بر موفقیت رشتههای ورزشی بودند. به علاوه، توسعه مربیان و نیروی انسانی و استعدادیابی و آموزش و پرورش ورزشکاران مهمترین عوامل موثر بر افول رشتههای ورزشی بودند. درکنار زمینههای فنی وحرفهای ضروری، مولفههای منابع مالی، نیروی انسانی و استعدادیابی نیز میتوانند بهعنوان عوامل تاثیرگذار بر موفقیت و افول رشتههای ورزشی معرفی شوند.