غلامرضا تاجبخش؛ امین گودرزی
دوره 19، شماره 50 ، اسفند 1399، ، صفحه 269-286
چکیده
هدف از انجام این پژوهش، ارائه مدل جامع و نظام مند مؤلفههای سبک ازدواج در کشور میباشد. انتخاب همسر در هر جامعهای، بنابر فضا و موقعیت اجتماعی، هنجارها، معیارها و شرایط خاص آن جامعه صورت میگیرد. روش پژوهش در این مطالعه، کیفی و نوعی از فرا مطالعه به نام «فراترکیب» است که برای گردآوری دادهها از روش کتابخانهای استفاده ...
بیشتر
هدف از انجام این پژوهش، ارائه مدل جامع و نظام مند مؤلفههای سبک ازدواج در کشور میباشد. انتخاب همسر در هر جامعهای، بنابر فضا و موقعیت اجتماعی، هنجارها، معیارها و شرایط خاص آن جامعه صورت میگیرد. روش پژوهش در این مطالعه، کیفی و نوعی از فرا مطالعه به نام «فراترکیب» است که برای گردآوری دادهها از روش کتابخانهای استفاده شده است. جمعیت مورد مطالعه پژوهش را تمامی مقالههای مرتبط با موضوع پژوهش شامل میشود. برای انجام این پژوهش، پس از طراحی سوالات تحقیق، جستجویی نظام مند بر اساس کلیدواژههای مرتبط نظیر سبک ازدواج، ازدواج سنتی و ازدواج مدرن در پایگاههای داده تمامی نشریات علمی ـ پژوهشی معتبر داخلی طی سالهای 1388 تا سال 1396 صورت گرفت. نتایج حاصل از بررسی 22 مقاله از 44 مقاله اولیه پژوهشگران، 8 بعد و 35 مؤلفه را به عنوان ابعاد سبک ازدواج که در پژوهشهای مختلف داخلی در سالهای 1388 تا اواخر 1396 به آن اشاره شده، شناسایی کردند و بر اساس همین ابعاد، مدل یکپارچه نهایی ارائه و اعتبار سنجی شد.
نتیجه آن که این مقاله با شناسایی تمامی ابعاد سبک ازدواج در منابع موجود در سالهای 1388 تا اواخر 1396 میتواند به عنوان مبنایی برای شناسایی سبک ازدواج در ایران برای محققان و سایر گروهها همچون برنامهریزان و مدیران دولتی جهت آموزش جامعه و مشاورههای قبل از ازدواج قرار گیرد.