بهروز منتقمی؛ فریده اشرف گنجویی؛ سید حمید سجادی هزاوه
چکیده
هدف از این تحقیق، طراحی الگوی جانشینپروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی بود که با رویکرد کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل صاحبنظران و خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بود که مصاحبههای عمیق با روش نمونهگیری هدفمند با آنها تا جایی تداوم یافت که محقق به اشباع نظری و کفایت رسید (16 مصاحبه). از انجا که این تحقیق با ماهیت ...
بیشتر
هدف از این تحقیق، طراحی الگوی جانشینپروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی بود که با رویکرد کیفی انجام شد. جامعه آماری پژوهش در بخش کیفی شامل صاحبنظران و خبرگان حوزه مدیریت ورزشی بود که مصاحبههای عمیق با روش نمونهگیری هدفمند با آنها تا جایی تداوم یافت که محقق به اشباع نظری و کفایت رسید (16 مصاحبه). از انجا که این تحقیق با ماهیت اکتشافی و با هدف بسط دانش و شناخت موجود در زمینه الگوی جانشین پروری مبتنی بر شایستگی مدیران ورزشی انجام شد، در دسته تحقیقات بنیادی قرار میگیرد و بر مبنای جستجوی داده، دارای ماهیت ترکیبی یا آمیخته است. برای تحلیل دادهها از سه فرایند همپوش کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی با کمک نرمافزارهای Maxqda استفاده شد.
تحلیل یافتههای پژوهش نشان داد شایستگیها و سطوح آن تابع سه سطح فردی، سازمانی و راهبردی است. همچنین برای جانشینپروری مبتنی بر شایستگی شامل پیادهسازی اثربخش برنامهها، مدیریت استعداد، شناسایی نیازهای سازمانی، مسیر ارتقا، آموزش، ارزیابی فرایند، حمایتگری سازمانی و آیندهنگری است. در نهایت مشخص گردید توسعه فردی، بالندگی سازمانی و آمادگی سازمانی پیامدهای الگوی برنامه جانشینپروری است و از مجموع کل الزامات تعیین شده، مقوله های مدیریت استعداد، برنامه، شناسایی نیازهای سازمانی، ارزیابی فرایند و حمایتگری سازمانی بر جانشینپروی مدیران ورزشی مبتنی بر شایستگی اثرگذار می باشند.
مریم کریمی؛ صدیقه حیدرینژاد؛ یدالله مهرعلیزاده
چکیده
جانشینپرورى برنامهاى مدون براى شناسایى، انتصاب و جایگزینکردن افراد شایسته در پستهای کلیدی براى پیشبرد اهداف سازمان به شمار میآید. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل مدیریت جانشینپروری در وزرات ورزشوجوانان است که با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافیبنیادی انجام گرفت. دادههای تحقیق از طریق نمونهگیری هدفمند با ...
بیشتر
جانشینپرورى برنامهاى مدون براى شناسایى، انتصاب و جایگزینکردن افراد شایسته در پستهای کلیدی براى پیشبرد اهداف سازمان به شمار میآید. هدف پژوهش حاضر، طراحی مدل مدیریت جانشینپروری در وزرات ورزشوجوانان است که با روش تحقیق کیفی و با ماهیت اکتشافیبنیادی انجام گرفت. دادههای تحقیق از طریق نمونهگیری هدفمند با تکنیک گلولهبرفی و بر اساس مصاحبه نیمهساختاریافته با 19 نفر از خبرگان دانشگاهی و افراد دارای تجربیات مدیریتی در وزارتورزش وجوانان جمعآوری شد. سپس دادهها بر اساس نظریه داده- بنیاد و با رویکرد کلاسیک گلیزر (1992) طی دو مرحله کدگذاری واقعی و کدگذاری نظری تجزیه وتحلیل شدند و مدل زمینهای طراحی گردید. پس از تحلیل مصاحبهها نتایج تحقیق نشان داد برای پیادهسازی جانشینپروری، در ابتدا جهت بسترسازی اولیه یکسری الزامات شامل فرهنگسازی، حمایت و تعهد مدیران ارشد، شفافسازی در امور مدیریت منایع انسانی، الزامات قانونی، پشتیبانیهای اقتصادی، استقرار نظام شایستهسالاری مورد نیاز میباشد. همچنین اقدامات اجرایی لازم به ترتیب در شش گام شامل شناسایی پیشبرندهها، تعیین کمیته جانشینپروری، شناسایی پستهای کلیدی، تعیین شاخصهای ورود افراد به طرح جانشینی، ارزیابی و انتخاب کاندیداها و توانمندسازی کاندیدااها دستهبندی شدند. درنهایت، مشخص شد که میتوان با استقرار نظامجانشینپروری، کارکنان مستعد و دارای توان و شایستگیهای آشکار و نهفته را شناسایی و معرفی کرد.