سارا نجف پور؛ علی تدین راد؛ سیدمحسن آل سید غفور
چکیده
بروز گاه و بیگاه رفتارهای ضدملی و واگرایانه بهویژه در میان جوانان در حوزه عمومی و اماکنی مثل ورزشگاهها، فهم چگونگی و چراییِ اینگونه کنشهای اجتماعی و سیاسی را برای رفع نابسامانیها در مسیر همگرایی اقوام در کشور ضروری میسازد. در جوامعی مانند ایران که اقوام گوناگون در کنار هم زندگی میکنند، قومیت و موضوعات مربوط به آن از مسائلی ...
بیشتر
بروز گاه و بیگاه رفتارهای ضدملی و واگرایانه بهویژه در میان جوانان در حوزه عمومی و اماکنی مثل ورزشگاهها، فهم چگونگی و چراییِ اینگونه کنشهای اجتماعی و سیاسی را برای رفع نابسامانیها در مسیر همگرایی اقوام در کشور ضروری میسازد. در جوامعی مانند ایران که اقوام گوناگون در کنار هم زندگی میکنند، قومیت و موضوعات مربوط به آن از مسائلی است که کنشگری اجتماعی- سیاسی شهروندان را به اشکال متفاوت متأثر میسازد و بهویژه میتواند به همگرایی یا واگرایی ملی و بینقومی منجر گردد. در این چارچوب، مسئله اصلی ما بررسی عوامل قومی موثر بر واگرایی بینقومی یا ملی است.
سوال اصلی پژوهش این است که کدام عوامل درون قومی، رفتارهای واگرایانه و ضدملی را از سوی جوانان قومیتهای مختلف بیشتر تقویت میکنند؟ برای بررسی موضوع، از روش کمی پیمایش و ابزار پرسشنامه در شهر اهواز استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد هویت انحصاری درونگروهی، جهتگیری هویتی ناامن، فاصله هویتی بینقومی، نابرابری نهادی و قدرت نسبی درونگروهی بر واگرایی و رفتارهای واگرایانه در مورد هویت ملی اثرگذار هستند.
داریوش حیدری؛ الهام کاویانی؛ فرانک موسوی؛ سوسن لایی
چکیده
هدف از این پژوهش طراحی الگوی مولفه های رهبری عاطفه بنیاد در جهت جذب جوانان به مشارکت در برنامه های آموزشی است. این پژوهش دارای عوامل کیفی بوده و از روش گراندد تئوری به عنوان روش پژوهش استفاده شده است. روش گردآوری دادهها، مطالعه مبانی نظری و مصاحبههای عمیق و باز (12 مصاحبه با 12 نفر ) ساختاریافته با صاحب نظران و اساتید دانشگاهی میباشد. ...
بیشتر
هدف از این پژوهش طراحی الگوی مولفه های رهبری عاطفه بنیاد در جهت جذب جوانان به مشارکت در برنامه های آموزشی است. این پژوهش دارای عوامل کیفی بوده و از روش گراندد تئوری به عنوان روش پژوهش استفاده شده است. روش گردآوری دادهها، مطالعه مبانی نظری و مصاحبههای عمیق و باز (12 مصاحبه با 12 نفر ) ساختاریافته با صاحب نظران و اساتید دانشگاهی میباشد. روش نمونهگیری به صورت گلوله برفی و تا حد اشباع نظری ادامه یافت. روایی ابزار پژوهش توسط مصاحبهشوندگان و سپس اساتید متخصص مورد بررسی قرار گرفت و تأیید شد. پایایی نیز با استفاه از روش مطالعة حسابرسی فرآیند نتایج 8/72% به دست آمد. برای تحلیل دادهها از روش مقایسة مداوم در طی دو مرحله کدگذاری باز و محوری استفاده شده است. ازنرمافزار Max QDA نسخه Pro برای تحلیل مصاحبهها استفاده شد نهایتاً 26 کد مفهومی و 5 مقوله اصلی(کد محوری) استخراج شد. این مقولات شامل مبتنی بر رفتار، مبتنی بر محیط، مبتنی بر پاداش، مبتنی بر شناخت و مبتنی بر فیزیولوژیک میباشد. پیشنهاد میگردد که مدیران و اساتید دانشگاهی در مراکز آموزشی کشور، از نتایج پژوهش حاضر به منظور جذب جوانان با استعداد به مشارکت در برنامه های سازمانی استفاده نمایند.