بهروز حیدرزاده؛ سعید صادقی بروجردی؛ غلامرضا شعبانی بهار؛ جواد شهلائی باقری
چکیده
ورزش یکی از مباحثی است که توسعه آن تحت تأثیر توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی در یک جامعه قرار دارد و بهعنوان یک پدیده اقتصادی در سالهای اخیر چهره و جلوه خاصی در مباحث توسعه یافته است. این پژوهش با هدف تحلیل تماتیک چالشهای اقتصادی توسعه ورزش استانهای غرب کشور انجام شد. این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی و از نوع مطالعه اکتشافی نظاممند ...
بیشتر
ورزش یکی از مباحثی است که توسعه آن تحت تأثیر توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی در یک جامعه قرار دارد و بهعنوان یک پدیده اقتصادی در سالهای اخیر چهره و جلوه خاصی در مباحث توسعه یافته است. این پژوهش با هدف تحلیل تماتیک چالشهای اقتصادی توسعه ورزش استانهای غرب کشور انجام شد. این تحقیق از نوع تحقیقات کیفی و از نوع مطالعه اکتشافی نظاممند بود. گردآوری دادهها به روشهای متعددی مانند مصاحبه، مطالعه کتابخانهای و بررسی اسناد انجام شد. جامعه آماری پژوهش شامل اساتید دانشگاهها، پژوهشگران و تحلیلگران اقتصاد ورزش، مدیران سازمانهای و مراکز ورزشی آگاه در زمینه اقتصاد ورزش بود که با 16 نفر مصاحبه به عمل آمد. نمونهگیری به روش نظری و از نوع قضاوتی برمبنای معیارهایی مانند تخصص، رده شغلی، سابقه شغلی و ... بود. برآورد تعداد نمونه براساس اشباع نظری مولفههای استخراجی پژوهش بود.
یافتههای تحقیق نشان داد در مجموع 55 مولفه اقتصادی بهعنوان چالش در زمینه توسعه ورزش به تفکیک محیط درونی (26) و محیط بیرونی (29) شناسایی شدند. فراوانی مولفهها در شش منظر ساختار و مدیریت اقتصادی ورزش (10)، نظام صنعت و بازار ورزش (10)، سرمایه انسانی و فکری ورزش (6)، منابع مالی و اقتصادی ورزش (12)، زیرساخت و منابع فیزیکی ورزش (4) و اشتغال و کسب و کار ورزشی (13) میباشد. بنابراین نتیجهگیری میشود در جهت توسعه ورزش استانهای غرب کشور باید موانع موجود برطرف شوند و بر مولفههای استخراجی این پژوهش متمرکز شد تا بتوان اقتصادی پویا در زمینه ورزش در استانهای غرب کشور داشت.
زهرا سهرابی؛ مهرداد محرم زاده؛ رسول نظری
چکیده
پژوهش حاضر تلاش دارد با تمرکز بر آینده نگاری استراتژیک ورزش حرفه ای ایران با رویکرد کلاس جهانی عوامل موثر بر رشد باشگاه های ورزش حرفه ای که تاثیرگذار بر توسعه صنعت ورزش است، را شناسایی نماید. دادههای این پژوهش کیفی که ماهیتی اکتشافی- بنیادی داشت، از طریق نمونهگیری هدفمند با تکنیک گلولهبرفی و بر اساس مصاحبههای عمیق نیمهساختاریافته ...
بیشتر
پژوهش حاضر تلاش دارد با تمرکز بر آینده نگاری استراتژیک ورزش حرفه ای ایران با رویکرد کلاس جهانی عوامل موثر بر رشد باشگاه های ورزش حرفه ای که تاثیرگذار بر توسعه صنعت ورزش است، را شناسایی نماید. دادههای این پژوهش کیفی که ماهیتی اکتشافی- بنیادی داشت، از طریق نمونهگیری هدفمند با تکنیک گلولهبرفی و بر اساس مصاحبههای عمیق نیمهساختاریافته با 20 نفر از خبرگان حوزۀ باشگاه های ورزش حرفه ای جمعآوری شد. درک تفسیری دقیق و کدگذاریهای اولیه و نظری مشخص کرد که باشگاه های ورزش حرفه ای بر اساس ملزومات شکلدهندۀ آینده، با غلبه بر وزن گذشته، فشار حال و هم راستا با کشش آینده و انتخاب رفتار پیشنگرانه در رویارویی با آینده میتواند آینده مطلوب خود را بسازد و برای آن چشمانداز تعیین نماید. در این پژوهش مجموعاً پانزده عامل اصلی موثر بر آینده نگاری استراتژیک ورزش حرفه ای ایران با رویکرد کلاس جهانی شامل: ساختار ورزش، عوامل بستر ساز، زیرساخت های سخت افزاری، عوامل زمینه ای، ذی نفعان کلیدی، توسعه با رویکرد جهانی، بازیگران کلیدی، توسعه منابع انسانی، پیامدهای احتمالی، پیامدهای توسعه با جهانی، آینده مرجح، عدم قطعیت ها، پیشران ها و شگفتی سازها شناسایی شد. به طور کلی در ورزش حرفه ای در کلاس جهانی ملاحظات اقتصادی و بیشتر از هر چیز دیگر توصیف میشود، هرچند که عناصر فرهنگی نیز نقشی را در این عرصه بازی میکند. باوجود اهمیت فرهنگ در گفتمانهای جهانیشدن در ورزش، ملاحظات اقتصادی نقش مهمی را بازی میکند.
الهه غیناقی؛ زین العابدین فلاح؛ طاهر بهلکه؛ اسرا عسکری
چکیده
هدف از این تحقیق، بررسی اثر گردشگری مسابقات اسبدوانی برتوسعه اقتصادی استانهای گلستان، خراسان شمالی، خوزستان، تهران و یزد بود. پژوهش حاضر با توجه به نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- تحلیلی بود. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه با 260 نفر از مدیران ادارات کل ورزش و جوانان، روسای هیئتهای سوارکاری، ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع ...
بیشتر
هدف از این تحقیق، بررسی اثر گردشگری مسابقات اسبدوانی برتوسعه اقتصادی استانهای گلستان، خراسان شمالی، خوزستان، تهران و یزد بود. پژوهش حاضر با توجه به نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- تحلیلی بود. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه با 260 نفر از مدیران ادارات کل ورزش و جوانان، روسای هیئتهای سوارکاری، ادارات کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مربیان، چابکسواران و مسئولان برگزاری مسابقات اسبدوانی و کارشناسان سازمانها و موسسات بخشهای دولتی و خصوصی استانهای گلستان، خراسان شمالی، خوزستان، تهران و یزد بود. با توجه به متفاوتبودن گروه های موجود در جامعه آماری، نمونه پژوهش با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای - تصادفی انتخاب شدند. ابزار پژوهش در مرحله کمی تحقیق، پرسشنامه محققساخته بود. برای تجزیه و تحلیل داده های مستخرج از پرسشنامه، از تحلیل عاملی اکتشافی و سپس تاییدی با استفاده از نرمافزار SPSS و نرمافزار AMOS استفاده شد.
نتایج پژوهش نشان داد که مولفه های کارآفرینی(02/15)، درآمدزایی (37/18)، بازاریابی (38/17)، سرمایهگذاری (58/14)، رسانه و تبلیغات (74/12)، مردممحوری (45/10)، پدیده های اجتماعی و فرهنگی (047/10)، جشنوارهها (37/16)، منابع انسانی (56/6)، الگوی بومی (12/3)، طرح آمایش سرزمین (91/3) و جاذبهها (46/11) در توسعه اقتصادی استانهای گلستان، خراسان شمالی، خوزستان، تهران و یزد تاثیر معنیداری دارند. با توجه به اهمیت گردشگری مسابقات اسبدوانی، مدیران و برنامه ریزان بخش گردشگری ورزشی باید اهتمام لازم را در جهت توسعه و بالندگی این صنعت از خود نشان دهند.
علیرضا زارع؛ بهزاد ایزدی؛ دنی راشر؛ جیف دیکسون
چکیده
هدف این پژوهش، مستندسازی دانش تجربی مدیران ورزشی با رویکرد کلان به توسعه اقتصادی در ورزش کشور ایران بود. روش پژوهش، مطالعه موردی کیفی است و مشارکت کنندگان، مدیران ورزشی کشور هستند. با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، آگاهی دهندگان کلیدی (شامل13نفر) برای شناسایی چارچوب مدل توسعه اقتصادی انتخاب ...
بیشتر
هدف این پژوهش، مستندسازی دانش تجربی مدیران ورزشی با رویکرد کلان به توسعه اقتصادی در ورزش کشور ایران بود. روش پژوهش، مطالعه موردی کیفی است و مشارکت کنندگان، مدیران ورزشی کشور هستند. با بهره گیری از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، آگاهی دهندگان کلیدی (شامل13نفر) برای شناسایی چارچوب مدل توسعه اقتصادی انتخاب شدند و با آنها مصاحبه به عمل آمد. ابزار مورداستفاده برای شناسایی عوامل مدل توسعه اقتصادی، مصاحبه نیمه ساخت مند (با گروههای کانونی) و مطالعه اسناد بوده است. برای تامین روایی و پایایی مطالعه از روش ارزیابی لینوکلن و گوبا استفاده شد. مدل پارادایمی این پژوهش بر اساس الگوی پارادایمی استراوس و کوربین طراحی گردید.
در این پژوهش چهار مقوله ایجاد اسپین افهای ورزشی، برونسپاری در نهادهای ورزشی، جمع سپاری در نهادهای ورزشی و توسعه بلاک چین های ورزشی که میتواند بر توسعه اقتصادی تأثیر بگذارد به عنوان مقوله های مربوط به شرایط علّی شناسایی شدند. توسعه زیرساختهای ورزشی، توسعه گردشگر ورزشی، ترانفسر بازیکنان و مربیان، میزبانی رویدادهای ورزشی، کمکهای بینالمللی، حقوق بین المللی و محبوبیت ورزش به عنوان عوامل اصلی زمینه ای هستند و دو مقوله عوامل تحریمها و عوامل عدم فضای باز اقتصادی به عنوان مقوله های مداخله گر در نظر گرفته شدند.
بنابراین توجه به بستری جهت پیادهسازی زیرساختهای ورزشی، توسعه گردشگر ورزشی، ترانفسر بازیکنان و مربیان، میزبانی رویدادهای ورزشی، کمک های بینالمللی، حقوق بین المللی و محبوبیت ورزش میتوانند شرایطی جهت توسعه اقتصادی در ورزش را فراهم نماید.