مینا شکوریان؛ رضا نیکبخش؛ طیبه زرگر
چکیده
هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی تأثیر اجتماعی اپلیکیشنهای ورزشی بر تحلیلرفتگی در زندگی با رویکرد دوگانه اشتیاق بود. پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است و ازلحاظ هدف نیز جزو تحقیقات کاربردی محسوب میشود. جامعه آماری این تحقیق را تمام کاربران اپلیکیشن استراوا در ایران که در دو رشته دوچرخهسواری ...
بیشتر
هدف کلی پژوهش حاضر، بررسی تأثیر اجتماعی اپلیکیشنهای ورزشی بر تحلیلرفتگی در زندگی با رویکرد دوگانه اشتیاق بود. پژوهش حاضر پژوهشی توصیفی از نوع همبستگی و مبتنی بر مدلسازی معادلات ساختاری است و ازلحاظ هدف نیز جزو تحقیقات کاربردی محسوب میشود. جامعه آماری این تحقیق را تمام کاربران اپلیکیشن استراوا در ایران که در دو رشته دوچرخهسواری و دوومیدانی فعال بودند، تشکیل میدادند که با استفاده از نرمافزار جی پاور، 402 نفر با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. در این تحقیق از «مقیاس اشتیاق» والرند و همکاران (2003)، «تأثیرات اجتماعی» ولان و همکاران (2020) و «تحلیل رفتگی در زندگی» کپنهگان و همکاران (2005) استفاده شد.
نتایج نشان داد که منافع متقابل بر اشتیاق سازگار تأثیر مثبت معنادار دارد. شناخت بر اشتیاق افراطی تأثیر مثبت معنادار دارد. هنجارهای ذهنی بر منافع متقابل و شناخت تأثیر مثبت معنادار دارد. اشتیاق سازگار بر تحلیل رفتگی در زندگی در سطح 01/0 تأثیر منفی معنادار دارد. درحالیکه اشتیاق افراطی بر تحلیلرفتگی در زندگی تأثیر معنادار ندارد. اشتیاق سازگار تأثیر منافع متقابل بر تحلیل رفتگی در زندگی را بهطور کامل میانجیگری میکند. درحالیکه اشتیاق افراطی در تأثیر شناخت بر تحلیلرفتگی در زندگی نقش میانجی معناداری ندارد. بر اساس نتایج بهدست آمده، برنامهریزی در جهت بهبود حالات خلقی و روانشناختی کاربران همچون بهبود حالات تحلیل رفتگی در زندگی لازم به نظر میرسد و در این مسیر بهرهگیری از کارشناسان مجرب و متخصص میتواند زمینه بهبود خدمات را بیش از پیش فراهم آورد.