روح الله اسماعیل زاده؛ مسعود نادریان جهرمی؛ لنا مطلبی؛ آتوسا قاسمی نژاد دهکردی
چکیده
هدف این پژوهش، طراحی مدل ساختاری تفسیری مهمترین راهکارهای توسعه سواد رسانهای ورزشکاران حرفهای بهمنظور بهبود اخلاق حرفهای بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوة گردآوری دادهها از نوع پژوهشهای میدانی بود. با عنایت به هدف اصلی، روش انجام پژوهش، آمیخته کیفی (روش تحلیل تم) و کمی (مدلسازی) بود. جامعه آماری در این پژوهش در هر ...
بیشتر
هدف این پژوهش، طراحی مدل ساختاری تفسیری مهمترین راهکارهای توسعه سواد رسانهای ورزشکاران حرفهای بهمنظور بهبود اخلاق حرفهای بود. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ نحوة گردآوری دادهها از نوع پژوهشهای میدانی بود. با عنایت به هدف اصلی، روش انجام پژوهش، آمیخته کیفی (روش تحلیل تم) و کمی (مدلسازی) بود. جامعه آماری در این پژوهش در هر دو بخش کیفی و کمی، شامل اساتید دانشگاهی، مربیان، داوران، خبرنگاران، تماشاچیان و ورزشکاران حرفهای بود. با بهرهگیری از روش نمونهگیری هدفمند و تکنیک اشباع نظری، آگاهیدهندهگان کلیدی شامل 23 نفر بود که با آنها مصاحبه نیمه ساختارمند) با گروههای کانونی(به عمل آمد و مؤلفهها و مهمترین راهکارهای توسعه سواد رسانهای ورزشکاران حرفهای بهمنظور بهبود اخلاق حرفهای شناسایی شد. سپس الگوسازی ساختاری تفسیری نیز بهعنوان یکی از روشهای اجماعی مورداستفاده قرار گرفت. از نرمافزار MaxQDA نسخه Pro بهمنظور تحلیل مصاحبهها استفاده شد. از نرمافزار SPSS بهمنظور توصیف ویژگیهای جمعیتشناختی و از نرمافزار MicMac برای طراحی مدل استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که آموزش و فرهنگسازی در منطقه وابسته، معرفی الگوهای برتر، تشویق ورزشکاران توسعهیافته، نظارت بر ورزشکاران، استفاده از مشاوران رسانه در منطقه پیوندی و اختصاص بودجه در منطقه مستقل قرار دارند؛ و مهمترین عامل، فرهنگسازی می-باشد.
سلمان علوی؛ احمد محمودی؛ فرزاد غفوری؛ احمد گرامی
چکیده
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی راهکارها و پیامدهای توسعه مسئولیت اجتماعی ورزشکاران مشهور بود. تحقیق حاضر به شیوه کیفی انجام شد. در این مطالعه توصیفی- کاربردی، از رویکرد تحلیل تماتیک استفاده گردید. جامعه آماری را کلیه صاحبنظران در حیطه مسئولیت اجتماعی در ورزش، در سه گروه علمی، اجرایی و ورزشی تشکیل می دادند. نمونهگیری به صورت هدفمند ...
بیشتر
هدف از تحقیق حاضر، شناسایی راهکارها و پیامدهای توسعه مسئولیت اجتماعی ورزشکاران مشهور بود. تحقیق حاضر به شیوه کیفی انجام شد. در این مطالعه توصیفی- کاربردی، از رویکرد تحلیل تماتیک استفاده گردید. جامعه آماری را کلیه صاحبنظران در حیطه مسئولیت اجتماعی در ورزش، در سه گروه علمی، اجرایی و ورزشی تشکیل می دادند. نمونهگیری به صورت هدفمند انجام شد و با 16 مصاحبه، اشباع نظری صورت گرفت.
در بخش راهکارهای توسعه مسئولیت اجتماعی، تعداد 50 کد باز به دست آمد که در 9 مقوله محوری قرار گرفتند. در نهایت نیز از مقولههای یاد شده، 7 مفهوم تبلیغاتی- رسانهای، سیاستگذاری، تحقیقاتی، انگیزشی، فرهنگسازی، توسعه فردی و ارتباطات به دست آمد. در بخش پیامدهای توسعه مسئولیت اجتماعی، تعداد 52 کد باز به دست آمد که در 13 مقوله محوری قرار گرفتند. در نهایت نیز از مقولههای یاد شده، 5 مفهوم توسعه پایدار، توسعه ورزشی، توسعه سیاسی، توسعه فرهنگی، توسعه فردی- سازمانی به دست آمد.
با توجه به پیامدهای ارزشمندی که مسئولیتهای اجتماعی ورزشکاران برای جامعه دارد، پیشنهاد تشکیل «انجمن مسئولیت اجتماعی» در کلیه سازمانهای ورزشی ارائه میشود.
حسن قرا باغی؛ وحید صالحی؛ کاظم دلروز
دوره 20، شماره 51 ، خرداد 1400، ، صفحه 71-96
چکیده
شبکههای اجتماعی از رسانههای نوین به شمار میروند که بر پایه مشارکت همگانی بناشدهاند. در حال حاضر، کاربران بهویژه جوانان روزانه زمان قابلتوجهی را در فضای مجازی میگذرانند؛ بهگونهای که این شبکهها به عاملی تأثیرگذار بر بسیاری از مؤلفههای زندگی افراد تبدیلشدهاند. پژوهش حاضر بهمنظور شناسایی اهداف، میزان و نحوه ...
بیشتر
شبکههای اجتماعی از رسانههای نوین به شمار میروند که بر پایه مشارکت همگانی بناشدهاند. در حال حاضر، کاربران بهویژه جوانان روزانه زمان قابلتوجهی را در فضای مجازی میگذرانند؛ بهگونهای که این شبکهها به عاملی تأثیرگذار بر بسیاری از مؤلفههای زندگی افراد تبدیلشدهاند. پژوهش حاضر بهمنظور شناسایی اهداف، میزان و نحوه استفاده جوانان استان همدان از شبکههای اجتماعی مجازی و نیز تأثیر این شبکهها بر چهار متغیر گرایش دینی، اخلاق، پیشرفت تحصیلی و اوقات فراغت جوانان انجام شد. جامعه آماری پژوهش را کلیه افراد 18 تا 35 سال استان همدان تشکیل میدادند. حجم نمونه آماری پژوهش شامل 412 نفر بود که با استفاده از فرمول کوکران محاسبه شد. ابزار اندازهگیری پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته با مقیاس لیکرت بود که روایی صوری و محتوایی آن مورد تأیید متخصصان قرار گرفت. همچنین، پایایی پرسشنامه با استفاده از روش آلفای کرونباخ مقدار قابلقبول 79/0 به دست آمد. یافتههای پژوهش حاکی از تأثیر منفی این شبکهها بر گرایشهای دینی و اخلاق جوانان، اثر مثبت آن بر فعالیتهای تحصیلی و پیشرفت تحصیلی و عدم معنیداری در زمینه تأثیر شبکههای اجتماعی بر اوقات فراغت جوانان میباشد. نتایج نشان می دهد که اغلب جوانان روزانه بین 1-2 ساعت را صرف استفاده از شبکههای اجتماعی میکنند. همچنین، شبکه اجتماعی تلگرام، واتساپ، اینستاگرام، ایتا و سروش پلاس در صدر پرمخاطبترین شبکههای اجتماعی خارجی و داخلی قرار دارند و چت و جستجو در اینستاگرام بیشترین فراوانی رفتار جوانان را در این شبکهها تشکیل میدهند.
سید محمدحسین رضوی؛ سید محمد نیازی
دوره 12، شماره 22 ، اسفند 1392، ، صفحه 9-16
چکیده
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اهمیت و نقش اخلاق در بازیهای المپیک و اهداف عمده آن و تاثیر این رویداد بزرگ جهانی بر رویکردهای معنوی و اجتماعی در جوامع بشری است.
بازیهای المپیک، میراثی از انسانهای قبل از میلاد است .تمایل ذاتی و همیشگی فطرت انسان به رویکردهای اخلاقی در همه دوران و زمینهها، او را بر آن داشته تا به منظور رجوع ...
بیشتر
هدف از پژوهش حاضر، بررسی اهمیت و نقش اخلاق در بازیهای المپیک و اهداف عمده آن و تاثیر این رویداد بزرگ جهانی بر رویکردهای معنوی و اجتماعی در جوامع بشری است.
بازیهای المپیک، میراثی از انسانهای قبل از میلاد است .تمایل ذاتی و همیشگی فطرت انسان به رویکردهای اخلاقی در همه دوران و زمینهها، او را بر آن داشته تا به منظور رجوع فطرت به اخلاق، نمادهایی پدید آورد که مظهر همبستگی و انسجام آنها باشد. با گذشت زمان، گاهی این رویدادها از اهداف اصلی که مد نظر پدید آورندگان آن است، دور شده و جوامع را با مشکلاتی روبرو میسازد. بنابراین، در هر دورهای، محققان با مطالعه و تجزیه و تحلیل اهداف این رویدادها با مقتضیات اخلاقی همان دوره و با تکیه بر تمایل ذاتی فطرت انسانها به رویکردهای اخلاقی، میتوانند زمینه اثر بخشی متقابل اخلاق و بازیهای المپیک را فراهم آورند. بازیهای المپیک و ورزش، یک مکتب کامل تعلیم و تربیت است؛ مکتبی که از طریق آن میتوان اهداف گوناگون تربیتی را به نسل جوان منتقل کرد.
تواضع و ادب در ورزش، بازی عادلانه و خصایل پهلوانی، بیانگر اخلاق نیکوی ورزشی در رویدادهای بزرگی چون المپیک است. این قلمرو، فضای مناسبی برای توسعه ارزشهای بشر دوستانه است و شرکتکنندگان در بازیهای المپیک برای کسب تجارب اجتماعی، با رنگها، نژادها و عقاید مختلف دور هم جمع میشوند و با علاقه ذاتی، این ارزشها را توسعه میبخشند.