مقاله پژوهشی
ابراهیم شکوری شوره دلی؛ رضا نیکبخش؛ فریده شریفی فر؛ فرشاد تجاری
چکیده
شواهد حاکی از این است که در سال های اخیر فوتبال به رشته ای پر طرفدار بدل شده است. از این رو، مدیران به دلیل دردست نداشتن طرحی جامع برای دوره حرفهای فوتبال و توسعه منابع انسانی در این حوزه با چالش هایی رو به رو هستند. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر در طراحی الگوی جامع دوره حرفهای در ایران است. این پژوهش از نوع پژوهشهای کاربردی ...
بیشتر
شواهد حاکی از این است که در سال های اخیر فوتبال به رشته ای پر طرفدار بدل شده است. از این رو، مدیران به دلیل دردست نداشتن طرحی جامع برای دوره حرفهای فوتبال و توسعه منابع انسانی در این حوزه با چالش هایی رو به رو هستند. هدف از انجام این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر در طراحی الگوی جامع دوره حرفهای در ایران است. این پژوهش از نوع پژوهشهای کاربردی است و به روش کـــــیفی با اسـتفاده از نظریهپردازی داده بنیاد انجام پذیرفته است. برای شناسایی عوامل اصلی ابتدا با استفاده از مطالعات کتابخانهای و مطالعه مقالات مرتبط، زوایای اصلی روشن شد. سپس با استفاده از مصاحبه، عوامل اصلی شناسایی گردیدند. جامعه آماری تحقیق متشکل از 7 مربی، 7 داور و 16 بازیکن بود. شرکتکنندگان به گونهای انتخاب شدند تا طیف وسیعی از اطلاعات مربوط به تجربه دوره حرفهای در فوتبال قابل شناسایی و استخراج باشد. این افراد با استفاده از روش غیر تصادفی، گلوله برفی انتخاب شدند و به صورت تک تک در محل کارشان مورد مصاحبه قرار گرفتند. تعداد افراد انتخابی بر اساس اشباع نظری ادامه یافت با آن که از نفر 21 به بعد با موارد تکراری برخورد شد، اما مصاحبه تا نفر 30 به منظور اطمینان از یافتهها ادامه پیدا کرد. سپس دادهها با استفاده از کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی تجزیه و تحلیل شدند. در نهایت 7 مقوله (عوامل سازمانی، عوامل دولتی، عوامل فردی، عوامل رفتاری، عوامل انگیزشی، روابط میان منابع انسانی و پیامد)، 12 مفهوم (امکانات و تسهیلات، منابع انسانی، ساختار مالی، برنامه ریزی و مدیریت، نقش دولتمردان، نقش خانواده، نقش فرد، رفتارهای اکتسابی در طول دوره، ایجاد انگیزه در طول دوره حرفهای، ارتباط افراد با یکدیگر، پیامدهای منفی و پیامدهای مثبت) و 114 عامل مهم در ارائه الگوی جامع فوتبال حرفهای یافت شد.
پیشنهاد می گردد که این عوامل در طراحی الگوی دوره حرفهای فوتبال به کار گرفته شوند و مسئولان در جهت بهبود و توسعه وضعیت منابع انسانی و شرایط دوره حرفه ای گام بردارند.
مقاله پژوهشی
رضا شربت زاده؛ مهدی نادری نسب؛ ابراهیم علیدوست قهفرخی
چکیده
این تحقیق با هدف طراحی برنامه راهبردی ورزش قهرمانی کشور برای کسب رتبه هشتم در مسابقات المپیک 2024 انجام شد. در این تحقیق چشم انداز، حوزه های کلیدی عملکرد، اهداف، نقاط قوت و ضعف، تهدید ها و فرصت ها و موقعیت راهبردی و راهبرد های وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در حوزه ورزش قهرمانی و کسب مدال در رقابت های المپیک 2024 مشخص گردید. به ...
بیشتر
این تحقیق با هدف طراحی برنامه راهبردی ورزش قهرمانی کشور برای کسب رتبه هشتم در مسابقات المپیک 2024 انجام شد. در این تحقیق چشم انداز، حوزه های کلیدی عملکرد، اهداف، نقاط قوت و ضعف، تهدید ها و فرصت ها و موقعیت راهبردی و راهبرد های وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در حوزه ورزش قهرمانی و کسب مدال در رقابت های المپیک 2024 مشخص گردید. به علاوه، ضمن مطالعه اسناد و مدارک و برنامه های بالادستی کشور، از برنامه های راهبردی ورزشی کشورهای روسیه، انگلیس، امریکا، نیوزلند و چین در طراحی برنامه جامع و تدوین راهبرد های ورزش قهرمانی ایران استفاده شد. جامعه آماری این پژوهش را 174 نفر ازمدیران وزارت ورزش و جوانان، کمیته ملی المپیک، متخصصان مدیریت ورزشی، مربیان تیم های ملی، مسئولان فدراسیون های مدال آور و شانس مدال تشکیل می دادند که نمونه گیری به صورت تمام شمار انجام گردید. برای جمع آوری اطلاعات، از فرم های نظر سنجی، پرسشنامه (پس از تعیین اعتبار و پایایی) و جلسات بحث گروهی استفاده شد و نتایج تحقیق نشان داد که وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در حوزه ورزش قهرمانی و کسب مدال در رقابت های المپیک از 9 قوت ، 16 ضعف ، 10 فرصت و 10 تهدید برخوردار می باشند. ماتریس عوامل درونی وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک در حوزه ورزش قهرمانی و کسب مدال در رقابت های المپیک نشان داد که مجموع نمرات ماتریس 723/1 - نشان دهنده غلبه ضعف ها بر قوت ها- است. همچنین، ماتریس عوامل بیرونی نشان داد که مجموع نمرات ماتریس بیرونی 467/1 - نشان دهنده غلبه تهدید ها بر فرصت های محیطی ورزش قهرمانی کشور می باشد. تحلیل ماتریس داخلی و خارجی حکایت گر آن است که موقعیت راهبردی ورزش قهرمانی WT - نشان دهنده چیرگی ضعف ها بر قوت ها و عدم توانایی در استفاده از فرصت ها و دفع تهدیدها- است و اجرای راهبرد تدافعی را برای رسیدن به هدف می طلبد. البته راهبرد های برخاسته از فرصت، رشته های ورزشی جدید در المپیک 2024 وتلاش به تغییر موقعیت راهبردی از WT به ST ، امکان دستیابی ایران به جایگاه هشتم در المپیک 2024 را تسهیل خواهد نمود.
مقاله پژوهشی
مهدی سلیمی؛ محسن طیبی
چکیده
هدف از انجام تحقیق حاضر، تحلیلی بر آثار مادههای قانونی (ماده 88 و 27) بر عملکرد اجرایی هیئتهای ورزشی استان اصفهان بود. روش تحقیق، توصیفی از نوع تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی بود که به روش میدانی اجرا شد. جامعه آﻣﺎری پژوهش شامل کلیه مدیران و کارشناسان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد ...
بیشتر
هدف از انجام تحقیق حاضر، تحلیلی بر آثار مادههای قانونی (ماده 88 و 27) بر عملکرد اجرایی هیئتهای ورزشی استان اصفهان بود. روش تحقیق، توصیفی از نوع تحلیلی و از لحاظ هدف کاربردی بود که به روش میدانی اجرا شد. جامعه آﻣﺎری پژوهش شامل کلیه مدیران و کارشناسان ادارات ورزش و جوانان استان اصفهان بود که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد 265 نفر به عنوان نمونه آماری به صورت تصادفی طبقهای انتخاب شدند. ابزار اندازهگیری تحقیق، پرسشنامه محقق ساختهای بود که روایی محتوایی آن ضمن بررسی دقیق متون و ادبیات تحقیق، پس از نظرخواهی از اساتید و متخصصان (10 نفر) تایید شد. همچنین، پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (94/0) محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها، از آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و روشهای آمار استنباطی (تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل عاملی تاییدی مرتبه دوم) استفاده شد. تجزیه و تحلیلها نیز توسط نرمافزار Spss نسخه 22 و نرمافزار Lisrel انجام گرفت.
یافته ها نشان داد که خصوصیسازی در ورزش در ابعاد گوناگون، اثرات مثبت مختلفی بر جامعه میگذارد که از مهمترین آثار آن میتوان به ترتیب به اثرات اقتصادی- اجتماعی (90/0)، کارایی پویا و چابکی سازمانی (89/0)، تمرکززدایی (86/0)، رضایت مشتریان (82/0)، اشتغالزایی (78/0) و افزایش رقابت (67/0) اشاره نمود.
در پایان برای بهبودی هر چه بیشتر آثار خصوصیسازی، همکاری همه جانبه بخش دولتی به حذف هر گونه بازدارنده اداری و مالی از سر راه توسعه بخش خصوصی و فرهنگسازی در این زمینه پیشنهاد میشود.
مقاله پژوهشی
احدیه صادقی کلانی؛ شیرین زردشتیان؛ شهاب بهرامی؛ مسعود صادقی
چکیده
هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین مرامنامه اخلاق داوری ورزشی در ایران با رویکرد پدیدارشناسی بود. روش پژوهش، کیفی از نوع پدیدارشناسی بود. به همین منظور از بین خبرگان و مطلعان حوزه اخلاق داوری در ورزش، 15 نفر به شیوه نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شدند و با آنها مصاحبه نیمه ساختاریافته و عمیق گردید. تحلیل مضمونها با استفاده از نرمافزار ...
بیشتر
هدف از انجام پژوهش حاضر، تدوین مرامنامه اخلاق داوری ورزشی در ایران با رویکرد پدیدارشناسی بود. روش پژوهش، کیفی از نوع پدیدارشناسی بود. به همین منظور از بین خبرگان و مطلعان حوزه اخلاق داوری در ورزش، 15 نفر به شیوه نمونهگیری گلوله برفی انتخاب شدند و با آنها مصاحبه نیمه ساختاریافته و عمیق گردید. تحلیل مضمونها با استفاده از نرمافزار Max QDA نسخه Pro انجام شد. 8 مضمون و 61 زیرمضمون در این زمینه استخراج شد که قانونمداری، احترام، رفتار، ارتباط، فساد، عدالت، فرهنگی- اجتماعی و خانوادگی از جمله مضمونهای استخراجی در این پژوهش بودند.
بنابراین به صورت کلی و به عنوان یک پیشنهاد به مدیران و متولیان ورزش و داوری ورزشی کشور توصیه میشود از اصول مرامنامه پژوهش حاضر در جهت بهبود و رشد اصول اخلاقی در بین داوران استفاده نمایند و این امر از طریق آموزش امکانپذیر خواهد بود.
مقاله پژوهشی
بهزاد پورفرهمند؛ محمد خبیری؛ سید نصراللّه سجادی؛ مجید جلالی فراهانی
چکیده
هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی نقش باشگاه در شکلگیری رفتارهای انحرافی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران بود که به شیوه کیفی در سالهای 1397 و 1396 انجام پذیرفت. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران باشگاههای حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران و روسای هیئتهای فوتبال استانهای حاضر در لیگ برتر در فصول شانزدهم و هفدهم لیگ برتر فوتبال ...
بیشتر
هدف از انجام پژوهش حاضر، شناسایی نقش باشگاه در شکلگیری رفتارهای انحرافی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران بود که به شیوه کیفی در سالهای 1397 و 1396 انجام پذیرفت. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه مدیران باشگاههای حاضر در لیگ برتر فوتبال ایران و روسای هیئتهای فوتبال استانهای حاضر در لیگ برتر در فصول شانزدهم و هفدهم لیگ برتر فوتبال ایران و همچنین اساتید دانشگاهی (رشته های تربیت بدنی و علوم اجتماعی) بودند که با توجه به رویکرد کیفی پژوهش با استفاده از روشهای نمونهگیری هدفمند، تعداد 23 نفر به عنوان نمونه آماری جهت شرکت در جلسات مصاحبه انتخاب شدند. پس از انجام 25 مصاحبه عمیق، پژوهش به مرحله اشباع تئوری رسید. جهت شناسایی نقش باشگاه در شکلگیری رفتارهای انحرافی بازیکنان فوتبال ایران از شیوه تجزیه و تحلیل مضمون استفاده شد.
نتایج نشان داد که پنج مضمون فرایندها، منابع سازمان، جهتگیری سازمانی، فعالیتها و برنامهها و ساختار سازمانی به عنوان مضامین فرعی و زیرمجموعه مقوله اصلی عوامل سازمانی در شکل گیری رفتارهای انحرافی بازیکنان لیگ برتر فوتبال ایران نقش دارند. همچنین عامل مدیریت و رهبری بهعنوان دیگر مقوله اصلی در شکلگیری رفتارهای انحرافی شامل سه مضمون فرعی مهارتها، مدیریت منابع انسانی و کیفیت وظایف میباشد.
با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که باشگاه به مثابه سازمان و مدیر و مربی به عنوان رهبران و گردانندگان اصلی این سازمان در شکلگیری رفتارهای انحرافی بازیکنان موثرمد و با توجه به نقش مخرب رفتارهای انحرافی در عملکرد فردی و بهتبع آن افت عملکرد تیمی، ضروری است نسبت به این دو عامل دقت نظر بیشتری شود تا ضمن شناسایی این رفتارها نسبت به راهبردهای پیشگیری و مقابله با آنها تصمیمگیری گردد. پیامدهای حاصله میتواند در حفظ موقعیت اجتماعی و جو اخلاقی تیم و در نتیجه آن توسعه باشگاه های ورزشی حرفهای و برگزاری منظم و کیفی لیگ های ورزشی موثر واقع شود.
مقاله پژوهشی
مجتبی جودی؛ مهدی نادری نسب؛ رحیم رمضانی نژاد؛ وحید مقدم
چکیده
هدف از این پژوهش، مدلسازی معادلات ساختاری برندسازی صنعت پوشاک ورزشی ایران بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حیث ماهیت، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران و کارشناسان شرکتهای تولیدی ورزشی و متخصصان حوزه مدیریت ورزشی و صنعت ورزش تشکیل می دادند که از میان آنها نمونه آماری بهصورت دردسترس انتخاب شد (181 نفر). ...
بیشتر
هدف از این پژوهش، مدلسازی معادلات ساختاری برندسازی صنعت پوشاک ورزشی ایران بود. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از حیث ماهیت، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش را کلیه مدیران و کارشناسان شرکتهای تولیدی ورزشی و متخصصان حوزه مدیریت ورزشی و صنعت ورزش تشکیل می دادند که از میان آنها نمونه آماری بهصورت دردسترس انتخاب شد (181 نفر). جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده و روایی صوری پرسشنامه توسط صاحبنظران (17 نفر) تایید شد. همچنین پایایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (89/0) و پایایی ترکیبی محاسبه گردید. جهت تجزیه و تحلیل دادهها و بررسی برازش مدل از مدلسازی معادلات ساختاری در نرمافزار PLS3-SPSS24 استفاده شد.
نتایج نشان داد که تمامی ضرایب معنیداری t از 96/1 بزرگتر هستند که این امر معنیدار بودن تمامی سؤالات و روابط میان متغیرها را در سطح اطمینان 95% تایید میسازد. با توجه به نتایج پژوهش میتوان گفت بر پایه این مدل، میتوان به ارزیابی عینی از سطح فعالیتهای مدیریت در شرکتهای تولیدات ورزشی پرداخت و اطلاعات علمی لازم در زمینه اقدامات مناسب برای برندسازی سازمانهای ورزشی را به دست آورد.
مقاله پژوهشی
زهرا حاجی انزهایی؛ کاوه میرانی؛ وحید ربیعی؛ شاهو زمانی دادانه
چکیده
هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ترس از سرقت اینترنتی هویت مشتری بر قصد خرید آنلاین محصولات ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مشتریان فروشگاههای ورزشی آنلاین تشکیل می دادند. به منظور برآورد حجم نمونه از نرمافزار تعیین حجم نمونه اس.پی.اس.اس. سمپلپاور استفاده شد و بر همین مبنا حجم نمونه به تعداد 330 نفر برآورد گردید. این پژوهش، توصیفی ...
بیشتر
هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر ترس از سرقت اینترنتی هویت مشتری بر قصد خرید آنلاین محصولات ورزشی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مشتریان فروشگاههای ورزشی آنلاین تشکیل می دادند. به منظور برآورد حجم نمونه از نرمافزار تعیین حجم نمونه اس.پی.اس.اس. سمپلپاور استفاده شد و بر همین مبنا حجم نمونه به تعداد 330 نفر برآورد گردید. این پژوهش، توصیفی و از نوع مطالعات همبستگی و مدلیابی معادلات ساختاری میباشد. برای جمعآوری دادهها از سه پرسشنامه مربوط به اطلاعات شخصی، پرسشنامه 12 سوالی «ترس از سرقت اینترنتی» هویت هیل و همکاران (2015) و پرسشنامه 10 سوالی «قصد خرید آنلاین» لی و همکاران (2015) استفاده گردید. روایی صوری و محتوایی ابزار پژوهش توسط گروهی از اساتید صاحبنظر و روایی سازه آن به وسیله تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری تأیید گردید. همچنین پایایی پرسشنامهها نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برابر با 82/0 و 85/0 گزارش شد. برای تجزیهوتحلیل دادهها از نرم افزارهای اس.پی.اس.اس.، اس.پی.اس.اس. سمپلپاور و آموس استفاده گردید.
یافتهها بیانگر آن بود که با افزایش ترس از سرقت اینترنتی هویت، قصد خرید آنلاین با شدتی قوی کاهش مییابد. به طور کلی میتوان گفت که مشتریان امروزه نه تنها انتظار خدمات مناسب و با ارزش را دارند، بلکه خواستار صداقت و نیکخواهی نیز هستند. بنابراین با فراهم شدن بهینه چنین متغیرهایی است که احتمالاً قصد خرید آنلاین مشتریان به طور مثبت ترغیب میشود.
بر اساس نتایج پژوهش پیشنهاد میگردد هر شش ماه یکبار مدیران وب سایتهای خود را به روز رسانی کنند تا میزان امنیت بالا رود.
مقاله پژوهشی
پریسا ساریخانی؛ حبیب هنری؛ جواد شهلایی
چکیده
امروزه توسعه پایدار و مدیریت سبز از سوی سازمانها از تمام جهات موردتوجه میباشد. در همین راستا، مدیریت منابع انسانی باید سازمانها را در رسیدن به هدفهای سبز یاری کند. این پژوهش به نقش مدیریت منابع انسانی سبز در توسعه پایدار وزارت ورزش پرداخته و روش این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارمندان وزارت ورزش ...
بیشتر
امروزه توسعه پایدار و مدیریت سبز از سوی سازمانها از تمام جهات موردتوجه میباشد. در همین راستا، مدیریت منابع انسانی باید سازمانها را در رسیدن به هدفهای سبز یاری کند. این پژوهش به نقش مدیریت منابع انسانی سبز در توسعه پایدار وزارت ورزش پرداخته و روش این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری شامل مدیران و کارمندان وزارت ورزش بوده است که حجم جامعه حدود 1200 نفر و طبق جدول مورگان حجم نمونه 297 نفر میباشد. ابزار اندازهگیری شامل پرسشنامههای استاندارد مدیریت منابع انسانی سبز و توسعه پایدار میباشد و جهت بررسی پایایی متغیرها و پرسشنامهها از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد. روش تحلیل دادهها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی از طریق SPSS25 میباشد و مدل پژوهش با استفاده از تکنیک مدلسازی معادلات ساختاری در نرمافزار Smart PLS 3 آزمون شد.
یافتهها نشان داد مدیریت منابع انسانی سبز بر توسعه پایدار تأثیر مثبت دارد. مؤلفه عوامل فردی و استراتژی سبز با شدت تأثیر 329/0 و 656/0 بر توسعه پایدار تأثیر مثبت دارند و مؤلفه آگاهی از ارزشها، عوامل سازمانی و فرآیند نتوانستهاند بر توسعه پایدار نقش مؤثری داشته باشند. مقایسه ضرایب رگرسیون استانداردشده نشان میدهد که شدت تأثیر مدیریت منابع انسانی سبز بر توسعه پایدار اجتماعی برابر با 539/0، بر بعد زیستمحیطی برابر با 534/0 و بر بعد اقتصادی برابر با 347/0 که نسبتاً قوی بوده است. نتایج نشان می دهد افزایش بهکارگیری مولفه های مدیریت منابع انسانی سبز (آگاهی از روش ها،عوامل فردی، عوامل سازمانی و فرآیند استراتژی سبز) در هر یک ابعاد توسعه پایدار(اجتماعی، اقتصادی و زیست-محیطی) تأثیر مثبت دارد.
مقاله پژوهشی
محمود محمدی
چکیده
امروزه طلاق یکی از مهمترین تهدید کننده های نظام خانواده به شمار میآید. تحقیقات متعددی نشان می دهند که نگرش به طلاق در زنان و جوآنان در حال تغییر است. تغییر نگرش زنان به طلاق موجب افزایش طلاق در سالهای اخیر در جامعه ایران شده است. این مقاله به بررسی ادراکات و نظرات دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان از طلاق میپردازد. روش تحقیق از نوع کیفی ...
بیشتر
امروزه طلاق یکی از مهمترین تهدید کننده های نظام خانواده به شمار میآید. تحقیقات متعددی نشان می دهند که نگرش به طلاق در زنان و جوآنان در حال تغییر است. تغییر نگرش زنان به طلاق موجب افزایش طلاق در سالهای اخیر در جامعه ایران شده است. این مقاله به بررسی ادراکات و نظرات دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان از طلاق میپردازد. روش تحقیق از نوع کیفی و با رویکرد پدیدار شناسی است. نمونه های مورد بررسی 31 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه فرهنگیان هستند. اظهارات دانشجویان از طلاق در چهار مضمون مجاز در اسلام، رهایی و نجات، راهحل منطقی و مانع آسیب، دسته بندی شدند. نتایج تحقیق نشان می دهد که ادراکات و تصورات دانشجویان از طلاق تغییرات قابل توجهی داشته است. انها معتقدند که در اسلام طلاق مجاز است. نمونه های مورد بررسی، طلاق را رهایی و نجات از مشکلات زندگی مشترک می پندارند. از نظر انها طلاق آخرین راه حل منطقی میتواند باشد. در نهایت دانشجویان تصور میکنند طلاق و جدایی مانع آسیبهای بیشتر به زوجین و فرزندانشان می شود.
مقاله پژوهشی
رضوان کاویانی نیا؛ عادل افکار؛ مجید سلیمانی
چکیده
پژوهش حاضر باهدف شناسایی عوامل مؤثر بر تصمیمگیری بر خروج سرمایهگذاران خطرپذیر در استارت آپ های ورزشی اجرا گردید. روش پژوهش از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بود که بخش کیفی آن بهصورت رهیافت ظاهر شونده گلیزر انجام گردید. جامعة آماری در بخش کیفی شامل افراد آگاه به موضوع پژوهش بودند که برحسب انتخاب هدفمند، تعداد 13 نفر بهعنوان نمونه مشخص ...
بیشتر
پژوهش حاضر باهدف شناسایی عوامل مؤثر بر تصمیمگیری بر خروج سرمایهگذاران خطرپذیر در استارت آپ های ورزشی اجرا گردید. روش پژوهش از نوع آمیخته (کیفی-کمی) بود که بخش کیفی آن بهصورت رهیافت ظاهر شونده گلیزر انجام گردید. جامعة آماری در بخش کیفی شامل افراد آگاه به موضوع پژوهش بودند که برحسب انتخاب هدفمند، تعداد 13 نفر بهعنوان نمونه مشخص گردیدند. همچنین در بخش کمی تحقیق حاضر شامل تمامی افراد فعال در حوزه استارت آپ ورزشی بودند. این افراد شامل مدیران، صاحبان و کارآفرینان استارت آپ های ورزشی موفق در کشور ایران بودند. بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها از کدگذاری و رتبهبندی AHP استفاده گردید. نتایج نشان داد که در مجموع تعداد 2 عامل شامل عوامل مثبت و منفی مؤثر بر تصمیمگیری بر خروج سرمایهگذاران خطرپذیر در استارت آپ های ورزشی مشخص شدند. با توجه به نتایج مشخص گردید که عامل بهبود اعتبار استارتآپ ورزشی در سطح بازار با نمره نرمال 170/0 مهمترین عوامل مثبت بر تصمیمگیری بر خروج سرمایهگذاران خطرپذیر در استارت آپ های ورزشی میباشد. با توجه به نتایج مشخص گردید که عامل ناامیدی سرمایهگذار از حصول موفقیت استارتآپ ورزشی با نمره نرمال 162/0 مهمترین عوامل منفی بر تصمیمگیری بر خروج سرمایهگذاران خطرپذیر در استارت آپ های ورزشی میباشد. نمایه سازی ظرفیت های استارتآپ ورزشی می تواند ضمن بهبود اعتبار این استارتآپها؛ منجر به تصمیم گیری منطقی سرمایهگذاران خطرپذیر گردد.
مقاله پژوهشی
شهرام نظری؛ سیروس همتی؛ جواد محمدی
چکیده
هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر رهبری مربیگرا بر رفتار کاری نوآورانه با نقش میانجی انگیزه خدمت عمومی و روابط مبتنی بر اعتماد در کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود. روش تحقیق به صورت توصیفی است و در دسته تحقیقات کاربردی قرار دارد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان به تعداد 828 نفر بود. حجم نمونه تحقیق بر اساس جدول ...
بیشتر
هدف از انجام این تحقیق، بررسی تاثیر رهبری مربیگرا بر رفتار کاری نوآورانه با نقش میانجی انگیزه خدمت عمومی و روابط مبتنی بر اعتماد در کارکنان وزارت ورزش و جوانان بود. روش تحقیق به صورت توصیفی است و در دسته تحقیقات کاربردی قرار دارد. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارکنان وزارت ورزش و جوانان به تعداد 828 نفر بود. حجم نمونه تحقیق بر اساس جدول مورگان تعداد 260 نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده تحقیق چهار پرسش نامه استاندارد روابط مبتنی بر اعتماد توسط رابینز (2003)، رهبری مربیگرا نیک اخلاق و همکاران (1401)، رفتار کاری نوآورانه دی جونگ و دن هارتوگ (2008)، انگیزه خدمت عمومی آﻟﻮﻧﺴﻮ و ﻟﻮﺋﻴﺲ (2003) بود. روایی محتوایی پرسش نامه ها به وسیله 6 نفر از اساتید مدیریت ورزشی تایید شد و پایایی این پرسش نامه ها به ترتیب 84/0، 87/0، 81/0، 79/0، 85/0 تعیین شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آزمون ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزارهای Spss و Lisrel استفاده شده است. یافتهها نشان داد که، رهبری مربیگرا بر رفتار نوآورانه کاری تاثیر مستقیم 33/0 دارد. انگیزه خدمت عمومی و روابط مبتنی بر اعتماد با ضریب تاثیر 18/0 و 17/0 نقش میانجی نسبی در رابطه بین رهبری مربیگرا و رفتار کاری نوآورانه ایفا می کند. بنابراین برنامه های کلان وزارت ورزش و جوانان با رویکرد مربی گری در حوزه سیاست گذاری همسو شوند و به اعتماد و انگیزه های خدمت عمومی در کارکنان توجه ویژه ای بشود.