نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
1 کارشناس ارشد، مدیریت ورزشی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2 استادیار، مدیریت ورزشی، واحد یادگار امام خمینی (ره) شهر ری، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) E-mail: Froughfattahim@yahoo.com
3 دانشیار، مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
چکیده
هدف از این پژوهش، تدوین برنامه راهبردی فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران بود. جامعه آماری این تحقیق شامل مسئولان و مدیران فدراسیون ورزشهای ناشنوایان، مدیران و روسای هیئتهای استانی و اعضای هیئت رئیسه ورزش ناشنوایان و مربیان تیمهای ملی ناشنوایان بودند (142= N).در گزینش نمونه آماری با توجه به تعداد کم کل جامعه و طبقات آن، از روش تمام شمار استفاده شد. به منظور گردآوری اطلاعات این پژوهش، محقق با بهرهمندی از سوابق و مستندات، مبانی نظری و ادبیات پیشینه، کتب، مقالات و پایان نامهها، مشاوره و بررسی آرا و نظرات متخصصان و تشکیل کمیته راهبردی، یک پرسشنامه باز طراحی نمود. در ادامه با توجه به اطلاعات به دست آمده از پرسشنامه باز، پرسشنامه بستهای مشتمل بر نقاط قوت و ضعف، فرصت ها و تهدیدها استخراج گردید که مشتمل بر 28 گویه بر مبنای طیف 5 تایی لیکرت بود و برای رتبهبندی گویهها، در اختیار نمونههای تحقیق قرار گرفت. نتایج حاصل از ماتریس ارزیابی عوامل درونی نشان داد که مجموع نمرات این ماتریس بیشتر از 5/2 می باشد.همچنین نتایج حاصل از ماتریس ارزیابی عوامل بیرونی نشان داد که مجموع نمرات این ماتریس کمتر از 5/2 میباشد. این نتایج گویای آن است که فدراسیون ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران به لحاظ درونی و بیرونی دارای قوت و تهدید میباشد و در ناحیه رقابتی قرار میگیرد. در نهایت پس از تجزیه و تحلیل سوات، راهبردهای فدراسیون ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران استخراج گردید که نتیجه آن انتخاب 11 راهبرد میباشد. در مرحله پایانی، با استفاده از ماتریس QSPM راهبردهای استخراج شده رتبهبندی شدند.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Drafting a Strategic Plan for the Deaf Sports Federation in Islamic Republic of Iran
نویسندگان [English]
- Masoud Farahani Tajar 1
- Frough Fattahi Masroor 2
- Habib Honari 3
1 Master Degree in Sport Management, Science and Research Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
2 Ph.D., Assistant Professor in Sport Management, Yadegare Imam Khomeini Shahre Rey Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran
3 Ph.D., Associate Professor in Sport Management, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran
چکیده [English]
The study is to develop a strategic and operational program for the Deaf Sports Federation in Islamic Republic of Iran. The statistical population of the study was the officials and managers of the Deaf Sports Federation, the heads of the provincial councils, the members of the Deaf Sports Council, and the trainers of the national deaf teams, as well as a group of experts (N = 142). The statistical samples were chosen according to the total number of the society and its classes. Because of their low number, the total number method was used. In order to collect the information, this research was designed using the background and documentation, theoretical foundations, literature, books, articles and theses, consulting and reviewing the views and opinions of experts, and the formation of a strategic committee of an open questionnaire. Then, according to the information obtained from the open questionnaire completed by the elites and members of the Strategic Council, the study of theoretical and literature foundations and the research background, a closed questionnaire including strength, disadvantage, opportunity and threat was extracted. A questionnaire consisting of 28 items based on the 5 Likert spectrum was developed and presented to the sample for ranking the items in this questionnaire. The questionnaire was verified according to some professors and experts, and its reliability was also obtained by Cronbach's alpha of %89. The results of the internal factors evaluation matrix showed that the total score of this matrix was more than 2.5. Also, the results of the external factors evaluation matrix showed that the total score of this matrix was less than 2.5. The internal and external forces of the Deaf Sport Federation in Islamic Republic of Iran are potentially threatening and competing in the area. Finally, following the SWAT analysis, the strategies of the Deaf Sport Federation were extracted, resulting in the selection of 15 strategies. In the final stage, the strategies derived from the QSPM matrix were ranked.
کلیدواژهها [English]
- Key Words: Strategic Plan
- Operational Program and Deaf Sport Federation
تدوین برنامه راهبردی فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران
مسعود فراهانی طجر[1]
فروغ فتاحی مسرور[2]
حبیب هنری[3]
تاریخ دریافت مقاله: 31/2/1397
تاریخ پذیرش مقاله:15/4/1397
مقدمه
یکی از مهمترین فعالیتها در زندگی اجتماعی بشر امروز، مدیریت است. به کمک این فعالیت میتوان از طریق اصولی و با توجه به منابع و امکانات موجود به نحو شایسته به اهداف سازمانی دست یافت. برای رسیدن به چنین اهدافی مدیران فرآیندی را دنبال میکنند که شامل اجزائی همچون: برنامهریزی، سازماندهی، نظارت، کنترل و تصمیمگیری است. برنامهریزی، یکی از فعالیتهای پیچیده مدیریتی است. فرآیندی است که تعیین میکند سازمان به آنجایی که میخواهد برسد، چگونه برسد. در برنامهریزی، مدیران آینده را مینگرند، اهداف سازمان را مشخص میکنند و راهبردها را به منظور نیل به این گونه اهداف بسط میدهند. وسعت و پیچیدگی برنامهریزی بستگی به پیچیدگی و تنوع اهداف دارد. اساس برنامهریزی، برآگاهی از فرصتها و تهدیدهای آتی و چگونگی استفاده از فرصتها و مبارزه با تهدیدها قرار دارد (سیدعبدالهی، 1396). این نوع برنامهریزی در واقع همان برنامهریزی راهبردی است که با بررسی محیط داخلی و خارجی سازمان، قوتها و ضعفهای داخلی و فرصتها و تهدیدهای محیطی را شناسایی میکند و با در نظر داشتن مأموریت سازمانی، اهدافی بلند مدت برای سازمان تنظیم می نماید و برای دستیابی به این اهداف از بین گزینههای راهبردی، اقدام به انتخاب راهبردهایی میکند که با تکیه بر قوتها و رفع ضعفها از فرصتهای پیش آمده به نحو احسن استفاده نماید و از تهدیدها پرهیز کند؛ به طوری که در نهایت باعث موفقیت سازمان در میدان رقابت میشود (اعرابی و عابدی، 1389). برنامهریزی راهبردی به عنوان فرآیند برنامهریزی رسمی که توسط مدیران ارشد و از بالا به پایین تدوین شده است، پایه گذاری میگردد و بر اساس تحلیلهای ماهرانه اقتصادی، طراحی جامع و پیوسته سازمان صورت میپذیرد. جهت کمک به این فرآیند تعدادی ابزار و تکنیکهای تحلیل مانند مدل "SWOT" مدل پورتر، ماتریس بوستون، نقشه راهبردی و... با هدف نهایی تدوین راهبردها، اهداف بلند مدت و کوتاه مدت توسعه به کار گرفته میشود (اعرابی، 1392).
ضرورت استفاده از برنامه راهبردی برای سازمانها آن قدر گسترش یافته است که سازمانهای غیر انتفاعی همچون فدراسیونهای ورزشی همانند سازمانهای انتفاعی و تجاری از آن بهره میبرند؛ چنان که برخی سازمانهای ورزشی همچون انجمن ملی ورزشهای دانشگاهی آمریکا[4]، سازمان ورزش بین دانشگاهی کانادا[5]، سازمان ورزشهای دانشگاهی استرالیا[6] و فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی آفریقای جنوبی[7] اقدام به تدوین برنامههای راهبردی سه یا چهار ساله نمودهاند (گودرزی، 1393: 122-113). این موضوع داری مثالهای داخلی از جمله برنامه راهبردی فدراسیونهای ورزشی سهگانه، برنامه راهبردی والیبال ساحلی، برنامه راهبردی فدراسیون اسکی میباشد. توسعه تربیت بدنی و ورزش- بزرگترین پدیده اجتماعی جهانی و همچنین بخشی از فرهنگ و هویت ملل- به عنوان زمینه ساز تامین و تربیت نیروی انسانی سالم و تندرست بخشی از برنامههای توسعه ملی به شمار میآید (اخرت، 1394) و در جامعه ما منوط به تحول سازنده و مثبت در برنامههای جاری ورزشی است. با گذشت زمان مسائلی چون پیشرفت انسان در ابعاد جسمانی، روانی و اجتماعی جزو اهداف ورزش قرار گرفته و این انگیزش پیشرفت زیر بنایی را برای رشد رفتار رقابتی در سطوح مختلف ایجاد کرده که با عنوان ورزش قهرمانی بروز نموده است. بررسی عملکرد برخی از سازمانهای ورزشی نشان میدهد سازمانهایی که برای انجام مأموریت و دستیابی به اهداف خود از مدیریتی قوی و مبتنی بر برنامهریزی راهبردک استفاده کردهاند، توانسته اند در فعالیتهای مختلف از جمله ورزش قهرمانی و تأمین منابع مورد نیاز به موفقیتهای چشمگیری دست یابند (تسلیمی و همکاران،1394). برایسون[8] (2011) معتقد است برنامهریزی راهبردی از مزایایی همچون: اعمال کنترل بیشتر روی سازمان، بهبود عملکرد مالی، استفاده مؤثر از منابع، ایجاد چارچوبی معتبر برای تصمیمگیری، کسب بازخورد، ارزیابی از میزان پیشرفت سازمان، وحدت و یکپارچگی سازمان با ایجاد یک دیدگاه مشترک و توسعه کار گروهی برخوردار است (اکبری و همکاران، 1394).
فرآیند مدیریت راهبردی شامل سه مرحلة تدوین، اجرا و ارزیابی راهبردهاست. مقصود از تدوین راهبرد تعیین مأموریت سازمان، شناسایی عواملی است که در محیط خارجی سازمان را تهدید میکنند یا فرصتهایی را به وجود میآورند. شناسایی نقاط قوت و ضعف داخلی سازمان، تعیین هدفهای بلند مدت، در نظر گرفتن راهبردهای گوناگون و انتخاب راهبردهای خاص برای ادامه فعالیت است. در واقع، میتوان مرحلة تدوین راهبرد را معادل با برنامهریزی راهبردی برای سازمان در نظر گرفت (فاضلی، 1394).
روشهای مهم تدوین راهبرد را میتوان در چارچوب تصمیمگیری سه مرحلهای گنجاند. روشهای ارائه شده در این چهارچوب برای انواع سازمانها مناسب است و به روسا کمک میکند که راهبردها را شناسایی، ارزیابی و گزینش کنند. مرحلة اول چهارچوب (تدوین راهبرد) شامل ارزیابی عوامل داخلی و ماتریس ارزیابی عوامل داخلی است. ماتریس ارزیابی عوامل داخلی، حاصل بررسی راهبردی عوامل داخل سازمان است که این ماتریس، قوتها و ضعفهای اساسی سازمان را تدوین میکند. ماتریس ارزیابی عوامل خارجی، عوامل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، بومشناسی، محیطی، سیاسی، دولتی و دیگر عوامل بیرونی سازمان را ارزیابی میکند. این ماتریس، فرصتها و تهدیدهای اساسی سازمان را تدوین میکند. در مرحلة دوم که آن را «مرحلة مقایسه» مینامند، به انواع راهبردهای امکانپذیر توجه میشود و به این منظور بین عوامل داخلی و خارجی سازمان نوعی توازن و تعادل برقرار میشود. روشها و ابزارهایی که در مرحلة دوم به کار میرود عبارت است از: ماتریس ضعفها[9]، قوتها[10]، فرصتها[11] و تهدیدها[12] (تحلیل سوات[13]). این ماتریس یکی از ابزارهای مهمی است که مدیران به وسیلة آن اطلاعات را مقایسه می کنند و میتوانند با استفاده از آن چهار نوع راهبرد ارائه کنند که به راهبردهای ST ،SO،WO ،WT معروف اند. (گگلیتیس و کوفپولیوس[14]، 2013؛ پاپادیمیتریو[15]، 2014).
در این جا به برخی پژوهشها که در این زمینه انجام شده اشاره می گردد. نتایج مطالعات سید عبدالهی (1396) در پژوهشی با عنوان «تدوین برنامه راهبردی فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران به روش تحلیل SWOT» نشان داد که با ارزیابی عوامل درونی فدراسیون و عوامل بیرونی آن، موقعیت راهبردی فدراسیون در منطقه محافظه کارانه قرار گرفته است؛ بدین معنی که فدراسیون باید با توجه به فرصتهای موجود، ضعفهای خویش را مرتفع سازد و خود را در معرض ریسکهای بزرگ قرار ندهد. ندری (1388) در یک مطالعه مشابه با عنوان «طراحی راهبرد توسعه ورزش همگانی استان لرستان» نشان داد که ورزش همگانی استان لرستان از لحاظ موقعیت راهبردک در منطقه (SO) قرار دارد. همچنین میلارا و دوهرتی[16](2016) در تحقیقی به بررسی ظرفیتسازی در سازمانهای غیر انتفاعی ورزشی (مدل فرآیند توسعه) پرداختند و به این نتیجه رسیدند که افزایش ظرفیت سازمانهای غیرانتفاعی مستلزم بررسی و ارزیابی نیازها در پاسخگویی به محرکهای بیرونی، تدوین اهداف خاص، راهبرد مناسب و در نظر گرفتن ابعاد تخصصی میباشد. همچنین طبق یافتههای پژوهشی با استفاده از تحلیلSWOT در سال (2007) انجمن المپیک مالزی گزارش کرد که این سازمان با ضعفهایی مانند سازماندهی نامناسب، استفاده ناکامل از ویژگی مشتری پسندی حلقههای المپیک و قصور در افزایش تسهیلات و منابع موجود و همچنین تهدیدهایی مانند تغییر انگیزههای بشردوستانه به انگیزههای مالی در ورزشکاران و داوطلبان و خطر بروز انتظارهای نامعقول مواجه است. جهانبینی (1388) در پژوهشی با عنوان «تدوین راهبرد توسعه ورزش همگانی و قهرمانی استان قم» نتیجه گرفت که ورزش استان قم باید از راهبرد رشد و توسعه در مورد ورزش همگانی و قهرمانی استفاده نماید، چراکه در خانه راهبرد تهاجمی (so) رشد و توسعه قرارگرفته است. قره و کلهر (1394) در یک مطالعه پژوهشی به این نتیجه رسیدند که علیرغم وجود نقاط ضعف محسوستر نسبت به نقاط قوت، فرصت های بیشتری نیز در فدراسیون اسکی وجود دارد. از این رو، باید راهبرد هایی را بیشتر مد نظر قرار داد که ضمن بهره گیری از فرصت ها موجب کاهش ضعفها و کمبودها شود.
طبق آمار سازمان بهداشت جهانی[17]، هم اکنون 360 میلیون نفر افراد ناشنوا و کم شنوا در جهان وجود دارد که این آمار در ایران قریب 520 هزار نفر میباشد. از طرفی طبق آمار های رسمی فدراسیون ناشنوایان، 2500 نفر ورزشکار ناشنوا وجود دارد که از این تعداد 5 درصد ورزشکار همگانی و 95 درصد به صورت حرفهای و قهرمانی فعالیت میکنند. همچنین در این حوزه، 250 مدال آور و قهرمان وجود دارد که معادل 10 درصد تمام ورزشکاران فعال در ورزش است. نکته جالب اینکه تعداد مدال آوران بیشتر از تعداد کسانی هستند که به صورت تفریحی و همگانی ورزش میکنند. تحلیل این آمارها نشان میدهد که فدراسیون ورزش های ناشنوایان در همگانی کردن ورزش در بین این قشر ضعیف عمل کرده، چرا که تقریباً 005/0 از کل ناشنوایان را به سمت ورزش سوق داده است- این در حالی است که ورزش همگانی به عنوان بستر و اساس ورزش قهرمانی و همچنین تامین کننده سلامت فردی و اجتماعی جامعه از اولویت بیشتری برخوردار است. مصاحبه با مسئولان سابق و فعلی این فدراسیون نشان میدهد که مهمترین دلیل این مشکل توجه نکردن مسئولان، سرمایه گذاران و ... به این قشر (ناشنوایان) و در نتیجه ضعف بنیه مالی این فدراسیون است. از طرفی با توجه به اینکه معادل 10 درصد ورزشکاران این حوزه توانسته اند با کسب مدال و عناوین قهرمانی نقشی موثر در احیای روحیه اعتماد، غرور و خودباوری این قشر داشته باشند، ضرورت دارد فدراسیون با نگاهی برنامه محور و کلان در جهت ایجاد منابع و تامین زیرساختها حرکت کند و شرایط مشارکت حداکثری این قشر را فراهم آورد. با وجود انجام پژوهشهای متعدد در زمینه تدوین برنامه راهبردی در فدراسیونها و رشتههای مختلف ورزشی، تاکنون پژوهشی در فدراسیون ورزشهای ناشنوایان صورت نگرفته است. از طرف دیگر، فدراسیون ورزش ناشنوایان با چالشها و مشکلات بسیاری برای انجام مسئولیتها و نیل به اهدافش مواجه میباشد. لذا تدوین برنامه راهبردی فدراسیون ورزش ناشنوایان مهم و ضروری به نظر میرسد تا با استفاده حداکثری از قوتها و فرصتها و برطرف ساختن ضعفها و تهدیدها به انجام اثربخشتر و کارآمدتر مسئولیتها، توسعه بیشتر اصول و آرمانهای ورزش ناشنوایان و همچنین کسب جایگاه بهتر در عرصههای بینالمللی نائل آید. از طرف دیگر اینکه فدراسیون ورزش ناشنوایان بتواند به درستی وضعیت موجود خود را شناسایی کند، مقصد مناسب را تشخیص دهد و نحوه رسیدن به آنجا را معین نماید، باعث میشود بتواند برای مقابله با چالشهای آینده ورزش در حیطه کاری خود چاره اندیشی و مقابله نماید. لذا سوال اصلی این پژوهش آن است که چه برنامه راهبردی برای فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران مناسب میباشد؟
روش شناسی پژوهش
تحقیق حاضر به لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و از نظر زمان، گذشته نگر و حالنگر است که به صورت توصیفی- تحلیلی صورت گرفته است. اطلاعات این پژوهش نیز به صورت میدانی جمعآوری شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل تمامی مسئولان و مدیران فدراسیون ورزشهای ناشنوایان، مدیران و روسای هیئتهای استانی و اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش ناشنوایان و مربیان تیمهای ملی ناشنوایان و نیز ورزشکاران کم شنوا بودند (142= N). . در انتخاب نمونه آماری با توجه به تعداد کم کل جامعه و طبقات آن، از روش تمام شمار استفاده شد. برای جمعآوری دادهها، پرسشنامههای محقق ساخته با 28 گویه برای شناخت نقاط قوت، ضعف، تهدید و فرصت فدراسیون ورزشهای ناشنوایان تدوین شد. به منظور تعیین قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای فدراسیون ورزشهای ناشنوایان با بهرهمندی از منابع موجود و بررسی آرا و نظرات متخصصان مدیریت ورزشی کشور پس از بررسی وضعیت موجود طی پرسشنامه اولیهای، فهرستی مقدماتی از نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید استخراج گردید. پس از مشاوره با نخبگان ورزش کشور و طرح فهرست مقدماتی SWOT، محقق با بهرهگیری از تکنیکهای تعیین میانگین، تعیین رتبه و اولویتبندی و بهرهگیری از میزان شدت هر یک از عوامل، فهرست نهایی SWOT را استخراج نمود. در نهایت بعضی از سؤالات، حذف یا تعدیل و بعضی سؤالات نیز به فهرست SWOT اضافه گردید. برای تعیین روایی پرسشنامه از نقطه نظرات 10 تن از اساتید صاحب نظر مدیریت ورزشی استفاده شد و در نهایت مورد تایید آنها قرار گرفت. به منظور بررسی پایایی ابزار تحقیق، پرسشنامه تدوین شده در میان یک نمونه 30 نفری توزیع و نتایج حاصل با ابزار SPSS و آزمون آلفای کرونباخ بررسی شد. ضریب آلفای 78/0 نشان دهنده پایا بودن ابزار تحقیق است. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها با استفاده از تکنیکهای مطالعات راهبردی، امتیازهای مربوط به عوامل بیرونی (EF) و عوامل درونی (IF) تعیین شد و موقعیت راهبردی فدراسیون مشخص گردید. همچنین از تکنیکهای مطالعات راهبردی در جدول QSPM بنا به جذابیت راهبردها استفاده شد.
یافتهها ی پژوهش
جدول1: اطلاعات جمعیت شناختی پاسخگویان
وضعیت تاهل |
||
|
تعداد |
درصد |
مجرد |
31 |
8/21% |
متاهل |
111 |
2/78% |
جمع |
142 |
100% |
وضعیت سنی |
||
|
تعداد |
درصد |
30-20 |
10 |
7% |
40-30 |
79 |
56% |
50-40 |
45 |
31% |
بالای 50 |
8 |
6% |
جمع |
142 |
100% |
بر اساس داده های جدول فوق 8/21 درصد از پاسخگویان مجرد و 2/78 درصد متاهل بودند. از این تعداد 7 درصد بین 20 تا 30 سال، 56 درصد در بازه سنی 30 تا 40 سال، 31 درصد در دامنه سنی 40 تا 50 سال و 6 درصد نیز بالای 50 سال سن داشتند.
برای ارزیابی عوامل درونی، از ماتریس ارزیابی عوامل درونی استفاده شد. در این ماتریس، قوتها و ضعفهای شناسایی شده در یک ستون ماتریس قرار می گیرند و با استفاده از ضرایب و رتبههای خاصی امتیاز بندی میشوند تا مشخص شود که فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران در مجموع به لحاظ عوامل داخلی دارای قوت یا ضعف است.
همانگونه که در جدول 2 ملاحظه میشود، مجموع نمرات این ماتریس بیشتر از 5/2 (764/2) میباشد و حاکی از آن است که از لحاظ عوامل درونی منابع فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران دارای قوت میباشد. به عبارت دیگر، فرصتهای فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران بر تهدیدهای آن برتری دارد.
جدول2: ماتریس عوامل درونی فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران
نمره |
شدت عامل |
ضریب اهمیّت (وزن) |
رتبه |
عوامل |
عوامل درونی |
344/0 |
4 |
086/0 |
1 |
تدوین واجرای منظم تقویم فعالیتهای سالیانه در فدراسیون |
قوتها |
351/0 |
4 |
083/0 |
2 |
برگزاری کلاسهای مربیگری برای ناشنوایان |
|
316/0 |
4 |
079/0 |
3 |
تلاش جهت تشکیل مستمر و هدفمند گردهمایی با روسای فدراسیونهای مربوط |
|
216/0 |
3 |
072/0 |
4 |
وضعیت خوب ورزش قهرمانی کشور در سطح جهانی و المپیک ناشنوایان |
|
198/0 |
3 |
066/0 |
5 |
مشارکت و حضور مستمر در مسابقات جهانی و بین المللی |
|
244/0 |
4 |
061/0 |
6 |
برنامهریزی مدون جهت حضور در المپیک 2021 ناشنوایان |
|
220/0 |
4 |
055/0 |
7 |
استفاده از قهرمانان سالهای اخیر در کادر مربیگری تیمهای ملی |
|
204/0 |
4 |
051/0 |
8 |
فعال بودن فدراسیون ناشنوایان در رشته های جهانی و المپیکی ناشنوایان |
|
141/0 |
3 |
047/0 |
9 |
برگزاری کلاسهای اشاره برای کارکنان فدراسیون جهت برقراری ارتباط مناسب با ورزشکاران |
|
114/0 |
2 |
057/0 |
6 |
استفاده از نیروهای شنوا در فدراسیون |
ضعف ها |
061/0 |
1 |
061/0 |
5 |
وجود ضعف در هیئتهای استانی به لحاظ منابع و امکانات |
|
064/0 |
1 |
064/0 |
4 |
عدم وجود برنامه مدون جهت استعدادیابی |
|
069/0 |
1 |
069/0 |
3 |
کمبود مربیان یا داوران متخصص در استانهای کشور |
|
146/0 |
2 |
073/0 |
2 |
در اختیار نداشتن کرسیهای مدیریتی در سطح جهانی |
|
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
درآمدزایی ضعیف فدراسیون |
|
764/2 =∑ |
|
1 |
|
مجموع ضرایب اهمیّت عوامل درونی |
برای ارزیابی عوامل بیرونی، از ماتریس ارزیابی عوامل بیرونی استفاده شد تا مشخص شود که فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران در مجموع به لحاظ عوامل بیرونی دارای فرصت یا تهدید است.
همانگونه که در جدول 3 ملاحظه میشود، مجموع نمرات این ماتریس کمتر از 5/2 (381/2) میباشد و حاکی از آن است که از لحاظ عوامل بیرونی فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران دارای تهدید میباشد. به عبارت دیگر، تهدیدهای فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران بر فرصتهای آن برتری دارد.
جدول3: جدول ماتریس عوامل بیرونی فدراسیون ورزش های ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران
نمره |
شدت عامل |
ضریب اهمیّت(وزن) |
رتبه |
عوامل |
عوامل بیرونی |
|
352/0 |
4 |
088/0 |
1 |
وجود استعدادهای فراوان در ورزش قهرمانی ناشنوایان |
فرصتها |
|
336/0 |
4 |
084/0 |
2 |
علاقمندی بالای ورزشکاران ناشنوا برای فعالیت در رشتههای ورزشی |
||
320/0 |
4 |
080/0 |
3 |
امکان استفاده ورزشکاران ناشنوا از سالنهای عمومی |
||
225/0 |
3 |
075/0 |
4 |
همکاری مناسب فدراسیون با بهزیستی جهت توسعه ورزش ناشنوایان |
||
276/0 |
4 |
069/0 |
5 |
برگزاری مسابقات جهانی در رشتههای ورزشی ناشنوایان |
||
195/0 |
3 |
065/0 |
6 |
امکان برقراری رابطه مناسب با وزارت ورزش |
||
134/0 |
2 |
067/0 |
7 |
بی توجهی مراکز آموزشی و پژوهشی کشور نسبت به ورزش ناشنوایان |
تهدیدها |
|
142/0 |
2 |
071/0 |
6 |
عدم توجه مسئولان کشور و مدیران ورزشی به موفقیتهای ورزشکاران ناشنوا |
||
074/0 |
1 |
074/0 |
5 |
وجود تبعیض در پرداخت جوایز ورزشکاران ناشنوا با قهرمانان المپیکی و جهانی |
||
076/0 |
1 |
076/0 |
4 |
عدم ثبات در بودجه ورزش کشور |
||
08/0 |
1 |
08/0 |
3 |
عدم سرمایه گذاری حامیان مالی در رشتههای ورزشی ناشنوایان |
||
084/0 |
1 |
084/0 |
2 |
توجه ننمودن به رشتههای ورزشی ناشنوایان از سوی رسانههای ملی |
||
087/0 |
1 |
087/0 |
1 |
عدم تخصیص اعتبارات لازم از سوی وزارت ورزش و جوانان برای ورزش ناشنوایان |
||
381/2 =∑ |
|
1 |
|
مجموع ضرایب اهمیّت عوامل درونی |
|
|
برای تجزیه و تحلیل همزمان عوامل درونی و بیرونی، از ماتریس درونی و بیرونی استفاده شد. این ماتریس برای تعیین موقعیت و نوع راهبرد فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران به کار میرود. برای تشکیل این ماتریس، نمرات حاصل از ماتریسهای ارزیابی عوامل درونی و بیرونی در ابعاد افقی و عمودی قرار میگیرند تا جایگاه فدراسیون ورزش های ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران در خانههای این ماتریس مشخص شود و بتوان راهبرد مناسبی برای آن اتخاذ نمود. در این ماتریس، نمرات در یک طیف دو بخشی قوی (5/2 تا 4) و ضعیف (1 تا 5/2) تعیین میشوند.
شکل 1: ماتریس همزمان عوامل درونی و بیرونی فدراسیون ورزش های ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران
با توجه به شکل 1، نتایج ماتریس درونی و بیرونی نشان دهنده آن است که فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران از لحاظ موقعیت راهبردی و ماتریس داخلی و خارجی در منطقه رقابتی قرار دارد. بنابراین باید برای کاهش تهدیدات بیرونی و استفاده حداکثری از قوتهای داخلی باید برنامه مناسبی تدوین نمود. هنگامی که موقعیت راهبردی سازمان رقابتی باشد، بدین معنی است که سازمان باید از قوتهای خود استفاده کند که کمتر تحت تاثیر تهدیدات محیط قرار گیرد؛ بدین معنی که سازمان باید بررسی نماید که برای رقابت با رقبا، هزینه تمام شده محصول یا خدمات را کاهش دهد، کیفیت را برای رقابت افزایش دهد یا بر بخش خاصی از بازار که جذابیت کمتری دارد، اما سودآور است تمرکز کند. از آنجایی که فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران دارای این موقعیت رقابتی بود، راهبردهای دارای اولویت این سازمان بر این اساس انتخاب شدند. با نهایی شدن قوتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدات فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران، 15 راهبرد اتخاذ شد.
با استفاده از ماتریس برنامهریزی راهبردی کمی، 15 راهبرد به دست آمده فدراسیون ورزش های ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران را بر مبنای جذابیت راهبردها اولویتبندی شدند.
جدول 4: ماتریس برنامهریزی راهبردی کمی QSPM
SWOT |
نمره جذابیت ضریب اهمیت |
راهبرد اول |
راهبرد دوم |
راهبرد سوم |
راهبرد چهارم |
||||
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
||
S1 |
086/0 |
4 |
344/0 |
1 |
086/0 |
1 |
086/0 |
4 |
344/0 |
S2 |
083/0 |
1 |
083/0 |
1 |
083/0 |
4 |
332/0 |
1 |
083/0 |
S3 |
079/0 |
2 |
158/0 |
4 |
316/0 |
4 |
316/0 |
4 |
316/0 |
S4 |
072/0 |
4 |
288/0 |
3 |
216/0 |
2 |
144/0 |
1 |
072/0 |
S5 |
066/0 |
4 |
264/0 |
3 |
198/0 |
1 |
066/0 |
2 |
132/0 |
S6 |
061/0 |
2 |
122/0 |
4 |
244/0 |
1 |
061/0 |
4 |
244/0 |
S7 |
055/0 |
1 |
055/0 |
1 |
055/0 |
4 |
220/0 |
1 |
055/0 |
S8 |
051/0 |
4 |
204/0 |
2 |
102/0 |
2 |
102/0 |
1 |
051/0 |
S9 |
047/0 |
1 |
047/0 |
1 |
047/0 |
1 |
047/0 |
1 |
047/0 |
W1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
W2 |
061/0 |
1 |
061/0 |
2 |
122/0 |
2 |
122/0 |
1 |
061/0 |
W3 |
064/0 |
1 |
064/0 |
2 |
128/0 |
2 |
128/0 |
2 |
128/0 |
W4 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
4 |
276/0 |
1 |
069/0 |
W5 |
073/0 |
1 |
073/0 |
2 |
146/0 |
1 |
073/0 |
1 |
073/0 |
W6 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
O1 |
088/0 |
2 |
178/0 |
4 |
352/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
O2 |
084/0 |
2 |
168/0 |
4 |
336/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
O3 |
080/0 |
1 |
080/0 |
2 |
160/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
O4 |
075/0 |
1 |
075/0 |
2 |
150/0 |
4 |
300/0 |
1 |
075/0 |
O5 |
069/0 |
4 |
276/0 |
4 |
276/0 |
1 |
069/0 |
2 |
138/0 |
O6 |
065/0 |
1 |
065/0 |
4 |
260/0 |
4 |
260/0 |
4 |
260/0 |
T1 |
087/0 |
1 |
087/0 |
1 |
087/0 |
2 |
174/0 |
1 |
087/0 |
T2 |
084/0 |
1 |
084/0 |
2 |
168/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
T3 |
08/0 |
1 |
080/0 |
2 |
160/0 |
2 |
160/0 |
1 |
080/0 |
T4 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
2 |
152/0 |
1 |
076/0 |
T5 |
074/0 |
1 |
074/0 |
2 |
148/0 |
1 |
074/0 |
1 |
074/0 |
T6 |
071/0 |
2 |
142/0 |
2 |
142/0 |
1 |
071/0 |
2 |
142/0 |
T7 |
067/0 |
2 |
134/0 |
2 |
134/0 |
1 |
067/0 |
1 |
067/0 |
جمع |
2 |
|
484/3 |
|
374/4 |
|
769/3 |
|
143/3 |
جدول 5: ادامه ماتریس برنامهریزی راهبردی کمی QSPM
SWOT |
نمره جذابیت ضریب اهمیت |
راهبرد پنجم |
راهبرد ششم |
راهبرد هفتم |
راهبرد هشتم |
|||||
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
|||
S1 |
086/0 |
2 |
172/0 |
2 |
172/0 |
1 |
086/0 |
1 |
086/0 |
|
S2 |
083/0 |
2 |
166/0 |
1 |
083/0 |
1 |
083/0 |
4 |
332/0 |
|
S3 |
079/0 |
2 |
158/0 |
2 |
158/0 |
2 |
158/0 |
1 |
079/0 |
|
S4 |
072/0 |
4 |
288/0 |
2 |
144/0 |
2 |
144/0 |
1 |
072/0 |
|
S5 |
066/0 |
4 |
132/0 |
4 |
264/0 |
2 |
132/0 |
1 |
066/0 |
|
S6 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
|
S7 |
055/0 |
2 |
110/0 |
1 |
055/0 |
1 |
055/0 |
1 |
055/0 |
|
S8 |
051/0 |
2 |
051/0 |
1 |
051/0 |
2 |
102/0 |
1 |
051/0 |
|
S9 |
047/0 |
1 |
047/0 |
1 |
047/0 |
1 |
047/0 |
4 |
188/0 |
|
W1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
|
W2 |
061/0 |
1 |
061/0 |
2 |
122/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
|
W3 |
064/0 |
2 |
128/0 |
1 |
064/0 |
1 |
064/0 |
2 |
128/0 |
|
W4 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
4 |
276/0 |
|
W5 |
073/0 |
1 |
073/0 |
2 |
146/0 |
1 |
073/0 |
2 |
146/0 |
|
W6 |
076/0 |
1 |
076/0 |
2 |
152/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
|
O1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
|
O2 |
084/0 |
2 |
168/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
|
O3 |
080/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
|
O4 |
075/0 |
3 |
225/0 |
1 |
075/0 |
2 |
150/0 |
4 |
300/0 |
|
O5 |
069/0 |
2 |
138/0 |
1 |
069/0 |
2 |
138/0 |
1 |
069/0 |
|
O6 |
065/0 |
4 |
260/0 |
2 |
130/0 |
2 |
130/0 |
1 |
065/0 |
|
T1 |
087/0 |
2 |
174/0 |
4 |
348/0 |
1 |
087/0 |
1 |
087/0 |
|
T2 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
4 |
336/0 |
1 |
084/0 |
|
T3 |
08/0 |
1 |
080/0 |
4 |
320/0 |
2 |
160/0 |
1 |
080/0 |
|
T4 |
076/0 |
2 |
152/0 |
4 |
304/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
|
T5 |
074/0 |
4 |
296/0 |
3 |
222/0 |
2 |
148/0 |
1 |
074/0 |
|
T6 |
071/0 |
4 |
284/0 |
2 |
142/0 |
2 |
142/0 |
1 |
071/0 |
|
T7 |
067/0 |
1 |
067/0 |
1 |
067/0 |
2 |
134/0 |
4 |
268/0 |
|
جمع |
2 |
|
745/3 |
|
658/3 |
|
021/3 |
|
160/3 |
|
جدول 6: ادامه ماتریس برنامهریزی راهبردی کمی QSPM
SWOT |
نمره جذابیت ضریب اهمیت |
راهبرد نهم |
راهبرد دهم |
راهبرد یازدهم |
راهبرد دوازدهم |
||||
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
||
S1 |
086/0 |
1 |
086/0 |
1 |
086/0 |
1 |
086 |
1 |
086/0 |
S2 |
083/0 |
1 |
083/0 |
2 |
166/0 |
4 |
332/0 |
1 |
083/0 |
S3 |
079/0 |
2 |
158/0 |
1 |
079/0 |
1 |
079/0 |
1 |
079/0 |
S4 |
072/0 |
1 |
072/0 |
1 |
072/0 |
3 |
216/0 |
2 |
144/0 |
S5 |
066/0 |
1 |
066/0 |
1 |
066/0 |
3 |
198/0 |
2 |
132/0 |
S6 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
2 |
122/0 |
S7 |
055/0 |
1 |
055/0 |
1 |
055/0 |
3 |
165/0 |
1 |
055/0 |
S8 |
051/0 |
1 |
051/0 |
1 |
051/0 |
1 |
051/0 |
2 |
102/0 |
S9 |
047/0 |
1 |
047/0 |
2 |
094/0 |
2 |
094/0 |
2 |
094/0 |
W1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
W2 |
073/0 |
1 |
073/0 |
4 |
292/0 |
1 |
073/0 |
4 |
292/0 |
W3 |
069/0 |
4 |
276/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
W4 |
064/0 |
1 |
064/0 |
3 |
192/0 |
4 |
256/0 |
1 |
064/0 |
W5 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
4 |
244/0 |
1 |
061/0 |
W6 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
1 |
057/0 |
4 |
228/0 |
O1 |
088/0 |
4 |
352/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
O2 |
084/0 |
2 |
168/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
4 |
336/0 |
O3 |
080/0 |
1 |
080/0 |
2 |
160/0 |
1 |
080/0 |
4 |
320/0 |
O4 |
075/0 |
4 |
300/0 |
1 |
075/0 |
1 |
075/0 |
3 |
225/0 |
O5 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
4 |
276/0 |
4 |
276/0 |
O6 |
065/0 |
1 |
065/0 |
4 |
260/0 |
1 |
065/0 |
1 |
065/0 |
T1 |
087/0 |
1 |
087/0 |
3 |
261/0 |
1 |
087/0 |
2 |
174/0 |
T2 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
T3 |
08/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
3 |
240/0 |
T4 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
3 |
228/0 |
T5 |
074/0 |
1 |
074/0 |
2 |
148/0 |
1 |
074/0 |
2 |
148/0 |
T6 |
071/0 |
1 |
071/0 |
2 |
142/0 |
1 |
071/0 |
1 |
071/0 |
T7 |
067/0 |
1 |
067/0 |
1 |
067/0 |
1 |
067/0 |
1 |
067/0 |
جمع |
2 |
|
859/2 |
|
071/3 |
|
264/3 |
|
009/4 |
جدول 7: ادامه ماتریس برنامهریزی راهبردی کمی QSPM
SWOT |
نمره جذابیت ضریب اهمیت |
راهبرد سیزدهم |
راهبرد چهاردهم |
راهبرد پانزدهم |
|||
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
نمره |
جمع |
||
S1 |
086/0 |
1 |
086/0 |
1 |
086/0 |
1 |
086/0 |
S2 |
083/0 |
1 |
083/0 |
1 |
083/0 |
1 |
083/0 |
S3 |
079/0 |
1 |
079/0 |
1 |
079/0 |
1 |
079/0 |
S4 |
072/0 |
1 |
072/0 |
1 |
072/0 |
1 |
072/0 |
S5 |
066/0 |
1 |
066/0 |
1 |
066/0 |
1 |
066/0 |
S6 |
061/0 |
3 |
183/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
S7 |
055/0 |
1 |
055/0 |
1 |
055/0 |
1 |
055/0 |
S8 |
051/0 |
1 |
051/0 |
1 |
051/0 |
1 |
051/0 |
S9 |
047/0 |
1 |
047/0 |
1 |
047/0 |
3 |
141/0 |
W1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
1 |
076/0 |
4 |
296/0 |
W2 |
073/0 |
2 |
146/0 |
4 |
292/0 |
1 |
073/0 |
W3 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
4 |
276/0 |
W4 |
064/0 |
1 |
064/0 |
1 |
064/0 |
4 |
256/0 |
W5 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
1 |
061/0 |
W6 |
057/0 |
4 |
228/0 |
4 |
228/0 |
2 |
124/0 |
O1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
1 |
088/0 |
O2 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
O3 |
080/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
1 |
080/0 |
O4 |
075/0 |
1 |
075/0 |
1 |
075/0 |
1 |
075/0 |
O5 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
1 |
069/0 |
O6 |
065/0 |
1 |
065/0 |
1 |
065/0 |
1 |
065/0 |
T1 |
087/0 |
4 |
348/0 |
3 |
241/0 |
1 |
087/0 |
T2 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
1 |
084/0 |
T3 |
08/0 |
3 |
240/0 |
4 |
320/0 |
1 |
080/0 |
T4 |
076/0 |
3 |
228/0 |
3 |
228/0 |
1 |
076/0 |
T5 |
074/0 |
4 |
296/0 |
3 |
222/0 |
1 |
074/0 |
T6 |
071/0 |
1 |
071/0 |
1 |
071/0 |
4 |
284/0 |
T7 |
067/0 |
1 |
067/0 |
1 |
067/0 |
4 |
268/0 |
جمع |
2 |
|
161/3 |
|
084/3 |
|
194/3 |
جدول 8: اولویتبندی راهبردهای فدراسیون ورزشهای ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران
عنوان راهبرد |
نمره QSPM |
اولویت |
استعدادیابی از طریق برگزاری منظم مسابقات و همچنین اجرای برنامههای استعداد یابی برای مسابقات جهانی و المپیک |
374/4 |
1 |
افزایش درآمدهای فدراسیون از طریق جذب اسپانسرها، کمکهای دریافتی از بخش دولتی (وزارت ورزش و جوانان)، حق پخش مسابقات و ... جهت برطرف نمودن مشکلات منابع و امکانات و جذب ناشنوایان به ورزش و شرکت در رقابتهای جهانی |
009/4 |
2 |
توسعه ورزش همگانی در بین ناشنوایان از طریق برگزاری کلاسهای مربیگری و داوری و کارگاههای آموزشی برای ناشنوایان |
769/3 |
3 |
توجه بیشتر مسئولان و مدیران ورزشی به ورزشکاران ناشنوا و پرداخت جوایز مشابه با ورزشکاران عادی جهت حضور موفق در رقابتهای جهانی و المپیک ناشنوایان |
745/3 |
4 |
افزایش کمی و کیفی داوران و مربیان خبره و کارکشته جهت موفقیت در میادین جهانی و المپیک و در اختیار گرفتن کرسیهای بین المللی |
264/3 |
7 |
توجه بیشتر به بحث آموزشی و پژوهشی از سوی فدراسیون جهت برطرف نمودن ضعفهای ساختاری و انسانی |
194/3 |
8 |
ارتقای سطح علمی و آگاهی مربیان و مسئولان ورزش ناشنوایان از طریق همکاری با مراکز آموزشی و پژوهشی کشور |
160/3 |
10 |
برگزاری مسابقات و اردوهای آمادهسازی ورزشکاران ناشنوا با هماهنگی فدراسیونهای مربوطه |
143/3 |
11 |
تقویت ارتباطات مثبت با وزارت ورزش جهت برطرف نمودن ضعفهای هیئتهای استانی |
071/3 |
13 |
توسعه ورزش همگانی در بین ناشنوایان از طریق تبلیغات تلویزیونی و پخش مسابقات ناشنوایان از رسانههای ملی |
021/3 |
14 |
کشف استعداد های ورزشی در بین افراد ناشنوا با همکاری سازمان بهزیستی |
859/2 |
15 |
همان طور که در جدول 7 گزارش شده است راهبردهای شناسایی شده فدراسیون ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران اولویتبندی شدند و استعدادیابی ورزشکاران ناشنوا در بین ورزشکاران علاقمند برای مسابقات جهانی و المپیک از طریق جذب منابع مالی از دو منبع وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون های مربوطه، جز اولویتهای فدراسیون ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران قرار گرفتند و کشف استعداد های ورزشی در بین افراد ناشنوا با همکاری سازمان بهزیستی رتبه آخر را کسب کرد.
بحث و نتیجهگیری
مطالعه پژوهشهای راهبردی حاکی از وجود مدلهای زیادی برای برنامه ریزی راهبردی است که سازمانهای مختلف بر حسب شرایط خود از آنها استفاده کردهاند. با این وجود، کاراگر معتقد است که هیچ نسخه یکسان و کاملی برای برنامه ریزی راهبردی برای همه سازمانها وجود ندارد و هر سازمان بر اساس ماهیت کار خود، با انتخاب یک مدل یا ترکیبی از چند مدل و انجام اصلاحاتی آنرا برای تدوین برنامه راهبردی سازمان خود مورد استفاده قرار میدهند. نکته قابل توجه در برنامههای راهبردی سازمانهای ورزشی ایران در انتخاب مدل یکسان، بیشتر حکایت از تبعیت بدون توجه به ماهیت سازمان دارد (گودرزی، 1393)، حال اینکه مطالعات حوزه راهبردی روی این مسئله تاکید دارد که هر سازمان بر اساس ماهیت کار خود باید الگو و مدلی را برای طراحی و استقرار برنامه راهبردی در جهت و مسیر درست انتخاب کند (کاراگر، 1991). لذا برنامه راهبردی فدراسیون ورزشهای ناشنوایان به دلیل تطابق اجزای آن با نیازها و ماهیت کاری این فدراسیون، بر اساس مدل SWOT تدوین شده است.
بررسیها نشان داد برنامه راهبردی سازمانهای ورزشی دیگر مانند فدراسیونهای ورزشهای سهگانه، سوارکاری، ورزشهای رزمی و ... در داخل و برخی سازمانهای ورزشی خارجی مانند انجمن ملی ورزشهای دانشگاهی آمریکا، سازمان ورزش بین دانشگاهی کانادا، سازمان ورزشهای دانشگاهی استرالیا و فدراسیون ملی ورزشهای دانشگاهی آفریقای جنوبی با برنامه راهبردی فدراسیون ورزشهای ناشنوایان به دلیل ماهیت متفاوت جامعه هدف، دو تفاوت عمده دارد:
اول اینکه بر اساس آمار رسمی این فدراسیون، تعداد ورزشکارانی که در حوزه ورزش قهرمانی فعالیت دارند از تعداد ورزشکاران همگانی بسیار بیشتر است- این در حالی است که در اکثر رشته ها وضعیت متفاوت است. دوم اینکه نگاه بخش خصوصی و دولتی به این حوزه خیلی متفاوتتر است.
با توجه به تفاوتها و شرایط خاص، در مجموع 14 راهبرد برای فدراسیون ورزشهای ناشنوایان تدوین گردید. در ادامه راهبردهای تدوین شده از تحلیل ماتریس سوات به ترتیب مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
راهبرد استعدادیابی از طریق برگزاری منظم مسابقات و همچنین اجرای برنامههای استعداد یابی برای مسابقات جهانی و المپیک که از ترکیب فرصتها و قوتهای (O5, S8, S1, S4, S5)در این بخش پیشنهاد شد به این موضوع اشاره دارد که فدراسیون ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران میتواند با برگزاری منظم مسابقات استانی و کشوری، گام مهمی را در راستای انتخاب بهترین ورزشکاران برای مسابقات جهانی و المپیک بردارد. فدراسیون ناشنوایان جمهوری اسلامی در ابتدای هر سال با تهیه و تنظیم تقویم مناسبی که در آن تمامی جوانب سنجیده شده باشد میتواند برنامه خود را در حوزههای برگزاری مسابقه مشخص و به هیئتهای استانی اعلام نماید تا تمامی هیئتها و ورزشکاران به خوبی بتوانند خود را برای مسابقات آماده نمایند. زمانی که هیئتها و ورزشکاران به طور دقیق در ابتدای هر سال از برنامه برگزاری مسابقات مطلع شوند میتوانند برنامهریزیهای مناسبی را جهت آماده سازی تیمها انجام دهند و عملکرد ورزشکاران در مسابقات انتخابی افزایش می یابد و در نتیجه کیفیت مسابقات بالاتر رود و مناسب ترین ورزشکار جهت حضور در تیم ملی شناسایی می شود. زمانی که این موضوع اتفاق بیفتد، تیم ملی در مسابقات جهانی و المپیک نیز میتواند عملکرد به مراتب بهتری را نسبت به زمانی که فدراسیون تقویم ورزشی نداشته باشد، از خود به جای بگذارد. نتایج این مطالعه با نتایج مطالعات گودرزی (1391)، خسروی زاد (1391)، غفرانی (1389)، نادری نسب (1390)، مظفری (1391) و شعبانیبهار (1391) همسو است. یکی از دلایل این همسویی و تاکید همه تحقیقات بر استعداد یابی و اهمیت آن این است که موضوع استعداد یابی و اجرای برنامههای آن در سطح کلان مغفول مانده است و این همسوییها نشانه این است که برنامههای استعداد یابی ورزشی باید در سطح کلان ورزش تدوین و اجرا شود.
افزایش درآمدهای فدراسیون از طریق جذب اسپانسرها، کمکهای دریافتی از بخش دولتی (وزارت ورزش و جوانان)، حق پخش مسابقات و ... جهت برطرف نمودن مشکلات منابع و امکانات و جذب ناشنوایان به ورزش و شرکت در رقابتهای جهانی که از ترکیب قوتها و تهدیدهای (T4,T3, T1, S5) تشکیل شده است برای بهبود وضعیت مالی فدراسیون پیشنهاد شده است. ورزش ناشنوایان به دلیل شرایط خاص خود در بحث جذب حامیان مالی به خوبی فدراسیونهای دیگر نمیتواند عمل کند و وزارت ورزش و جوانان باید بیشتر اعتبارات آن را تامین نماید. اگر فدراسیون ناشنوایان بتواند حامیان مالیزا که در حوزه ناشنوایان فعالیت میکنند جذب نماید میتواند تا حدودی اعتبارات خود را تامین کند. همچنین فدراسیون ناشنوایان باید با رایزنی با وزارت ورزش و جوانان میزان اعتبارات دریافتی خود را افزایش دهد تا از این طریق بتواند منابع مالی لازم برای هزینههای جاری فدراسیون و اردوهای آماده سازی تیمهای اعزامی به مسابقات جهانی و المپیک را فراهم کند که امری بسیار ضروری در موفقیت تیمهای ملی در مسابقات برون مرزی میباشد. این نتیجه در پژوهشهای دیگری از جمله مطالعه گودرزی (1391) مورد تاکید قرار گرفته است. ماهیت فعالیت فدراسیون ورزش ناشنوایان با فدراسیون شطرنج که مورد مطالعه گودرزی (1391) بود، کاملا متفاوت است. با توجه به مطالعات کارگر (1991) ماهیت راهبردها و برنامههای راهبردی این دو فدراسیون باید با هم متفاوت باشد، ولی به دلیل اولویت نداشتن ورزش در نگاه تصمیمگیران، ورزش کشور به طور عام و فدراسیون ورزشهای ناشنوایان به طور خاص از ضعف بنیه مالی رنج میبرد. حل این مشکل در فدراسیونهای دیگر به دلیل جذب راحت منابع از بخش خصوصی به مراتب راحتتر میباشد. این مشکل حتی در مقیاس کلان و در خارج از کشور نیز وجود دارد. به عنوان مثال، در برنامه راهبردی دپارتمان ورزشی دانشگاه ایالتی مونتکلیر (2009) به کمبود منابع مالی و ضعف در جذب حامیان مالی اشاره شده است.
راهبرد توسعه ورزش همگانی از طریق برگزاری کلاسهای مربیگری و داوری و کارگاههای آموزشی برای ناشنوایان که از ترکیب فرصتها و قوتهای (S2, S3, S7, O6, O4) تشکیل شده است پیشنهاد گردید، زیرا فدراسیون ناشنوایان در مقایسه با فدراسیونهای عادی از نظر بودجه و امکانات در سطح بسیار پایینتری قرار دارد و این استفاده از منابع فدراسیون و وزارت ورزش و سایر سازمانهای ذی زبط میتواند بسیاری از مشکلات فدراسیون ناشنوایان را برطرف سازد. سازمانهایی مانند بهزیستی که در بحث ورزش ناشنوایان فعال اند میتواند کمک زیادی را به پیشرفت ورزش ناشنوایان داشته باشند. بحث مربیگری و داوری ناشنوایان نیز از حوزههای تخصصی ورزش ناشنوایان است که مربیان و داوران عادی به دلیل شرایط خاص ورزشکاران ناشنوا نمیتوانند به خوبی از عهده این مسئله برآیند و نیاز به توسعه کمی و کیفی داوری و مربیگری ورزش ناشنوایان مشهود است. در صورتی که فدراسیون ناشنوایان بتواند از منابع وزارت ورزش و فدراسیونها و دیگر سازمانها در بحث پرورش مربیان و داوران استفاده نماید، میتواند بهتر و راحتتر به تربیت مربی و داور بپردازد. این یافته با نتایج مطالعه قره و کلهر (1393) همسوست. دلیل این همسویی ناشی از اهمیت آموزش در تمام سازمان ها و موثر بودن کارکردهای آن است. بر همین اساس در اکثر پژوهشهای مرتبط با تدوین برنامه های راهبردی و عملیاتی، یکی از محورهای مورد توجه آموزش و بهسازی است. اهمیت آموزش در توسعه مهارتهای فنی، ارتباطی و روانشناختی و همچنین مدیریتی در تحقیقات گسترده تایید شده است. آموزش در سازمانها دارای کارکردهایی از جمله جامعه پذیری، بهبود عملکرد، جانشین پروری، مهارت آموزی و کاهش رفتارهای غیر مولد و قابلیت اشتغال است (قلی پور، 1395).
راهبرد توجه بیشتر مسئولان و مدیران ورزشی به ورزشکاران ناشنوا و پرداخت جوایز مشابه با ورزشکاران عادی جهت حضور موفق در رقابتهای جهانی و المپیک ناشنوایان که از ترکیب قوتها و تهدیدهای (S5, S4, T6, T5) حاصل شده است پیشنهاد میدهد که مدیران ورزشی و مسئولان کشور توجه بیشتری را به ورزش ناشنوایان داشته باشند. ورزشکاران ناشنوا در بسیاری از موارد زندگی شخصی و قهرمانی خود با مشکلات بیشتری نسبت به ورزشکاران عادی دست و پنجه نرم میکنند که میتواند منجر به بی انگیزگی و دلسردی در این ورزشکاران شود که توجه بیشتر مسئولان و مدیران میتواند از این امر جلوگیری نماید. یکی از مواردی که در آن ورزشکاران ناشنوا مورد بی مهری قرار میگیرند، بحث پرداخت جوایز مشابه با ورزشکاران عادی میباشد. با مقایسه پرداخت حقوق و جوایز ورزشکاران ناشنوا با افراد عادی میتوان گفت که جوایز ورزشکاران ناشنوا قابل مقایسه با ورزشکاران عادی نیست. ورزشکاران ناشنوا هم مانند ورزشکاران عادی زمانی که در میادین جهانی و المپیک عنوان و مقام کسب میکنند با توجه به وضعیت مالی ضعیفتر آنها و نیز عدم برگزاری لیگهای حرفهای در کشور برای تامین هزینههای زندگی خود، این انتظار را دارند تا جوایز مناسب و درخور شان یک قهرمان جهان و المپیک را دریافت نمایند که متاسفانه این کار انجام نمیگیرد. اگر وزارت ورزش و جوانان و فدراسیونها جوایز مشابهی را به ورزشکاران ناشنوا که برای سربلندی جمهوری اسلامی ایران تلاش میکنند اعطا نمایند، بدون شک میتوانیم شاهد رشد کسب مدال و موفقیتهای ورزشکاران ناشنوا در سطح جهانی و المپیک باشیم. این راهبرد یکی از وجوه افتراق این مطالعه با مطالعات مشابه است که دلیل تفاوت آن، خاص بودن جامعه هدف. و دلیل مطرح شدن این راهبرد، وجود نگاههای دوگانه و اهمیت برد تبلیغاتی ورزش های دیگر است. همین موضوع باعث شده است که از نظر جامعه آماری، دادن انگیزش و نگاه عدالت محور در آن میتواند تاثیرات بسیار زیادی بر عملکرد ورزشکاران ناشنوا داشته باشد. محققان در تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیدند که مدیران هر سازمان جهت پویایی و رسیدن به اهداف آرمانی از قبل تعیین شده سازمان خود، باید تصویری جامع تر از رضایت شغلی کارکنان در سازمان خود را مورد مطالعه قرار بدهند تا اولویت بندی عوامل موثر در انگیزش شغلی سازمان خودشان را به دست بیاورند و در صدد پرورش استعداد های افراد از طریق توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی و ... برآیند (بهادری و همکاران، 1391). برآوردن نیازهای افراد و تقویت انگیزه آنها به خودی خود باعث تقویت عملکرد نمیشود و یک نکته کلیدی در اثربخشی اقدامات انگیزشی عدالت محور بودن و بدور از هرگونه تبعیض است که باعث میشود برنامههای انگیزشی حداکثر اثربخشی را دارا باشند؛ چنان که در مطالعات متعدد پژوهشی مانند مطالعه حقیقی و همکاران (1388) بر اهمیت عدالت تاکید شده است.
راهبرد برگزاری مسابقات و اردوهای آمادهسازی ورزشکاران ناشنوا با هماهنگی فدراسیونهای مربوطه که از ترکیب فرصتها و قوتهای (O6, S6, S3, S1) تشکیل شده است به این منظور پیشنهاد شد که فدراسیون ناشنوایان با هماهنگ نمودن تقویم خود با فدراسیونهای مربوطه میتواند مزایای بسیاری چون: استفاده از کمپهای تمرینی فدراسیونها، برگزاری اردوهای مشترک و یا استفاده از نیروهای متخصص فدراسیونهای مربوطه را کسب نماید. برگزاری اردوهای مشترک میتواند انگیزه بالایی را در ورزشکاران ناشنوا ایجاد نماید و سطح عملکردی فنی آنها را ارتقا دهد. همچنین فدراسیون ناشنوایان با هماهنگ نمودن تقویم خود در بحث برگزاری اردوهای آمادگی میتواند برخی از اردوهای خود را در زمانی برگزار نماید که کمپ تیمهای ملی در رشته مذکور خالی است و بدین ترتیب از امکانات فدراسیونهای مربوطه در برگزاری اردوهای تمرینی استفاده نماید. این یافته با نتایج مطالعات گودرزی (1391) و قره و کلهره (1393) همخوان است. به باور اندیشمندان، ارتباطات بین سازمانی به عنوان یکی از با ارزشترین منابع سازمانها تلقی میشود که همه سازمانها (از جمله فدراسیون های ورزشی) باید در حفظ و ارتقای آن بکوشند، زیرا بخش اعظمی از موفقیتها و شکستهای سازمانها در همه حوزهها وامدار وجود ارتباطات بین سازمانی کارآمد است (آذر و همکاران، 1386). همچنین پژوهشها نشان داد که توسعه و پیشرفت جوامع و همچنین موفقیت آنها، تا اندازهای بازتابی از نظام ارتباطی بین سازمانهاست (زارعی، 1385). بر همین اساس، فدراسیون ورزشهای ناشنوایان به دلیل بنیه ضعیف مالی و کمبود زیرساختهای لازم باید با تعامل با سایر سازمانها اعم از وزارت ورزش و جوانان، فدراسیونها ورزشی و ... از ظرفیتهای آنان استفاده کند.
توسعه ورزش همگانی در بین ناشنوایان از طریق تبلیغات تلویزیونی و پخش مسابقات ناشنوایان از رسانههای ملی که از ترکیب قوتها و تهدیدهای (S4, S5, S6, T2) به این منظور پیشنهاد شده است که در صورت پخش مسابقات ناشنوایان از رسانه ملی می توان ورزش را در بین افراد ناشنوا ترویج داد. متاسفانه، رسانههای ملی و شبکههای تلویزیونی مسابقات ورزشی ناشنوایان را بسیار کم پخش می کنند. رسانههای ملی میتوانند نقش بسیار مهمی در اشاعه ورزش در بین آحاد مختلف جامعه و بخصوص ناشنوایان داشته باشند. پخش این مسابقات میتواند تاثیر مثبتی بر افراد ناشنوا در جذب به ورزش داشته باشد و ترس آنها را از ورزش کردن از بین ببرد. دیدن مسابقات، ناشنوایان را به این باور میرساند که آنها نیز میتوانند در ورزشهای مختلف فعالیت داشته باشند و حتی با وجود شرایط خاصشان برای خود افتخار کسب کنند. پخش شدن مسابقات ورزشی آنها از تلویزیون میتواند انگیزه بسیار بالایی در بین ناشنوایان برای ورزش کردن ایجاد نماید که در نهایت به افزایش تعداد ورزشکاران ناشنوا و بالا رفتن سطح ورزش ناشنوابان منجر میشود. با بهرهگیری از راهبرد همکاری فدراسیون با مراکز آموزشی و پژوهشی کشور جهت ارتقای سطح علمی مربیان و مسئولان ورزش ناشنوایان و ارائه راهکارهای لازم برای پیشرفت ورزش ناشنوایان که از ترکیب قوتها و تهدیدهای (S2, T7, S9) تشکیل شده است میتوان در جهت ارتقای سطح علمی مربیان و مسئولان ورزش ناشنوایان و ارائه راهکارهای لازم برای پیشرفت ورزش ناشنوایان پیشرفت قابل ملاحظهای را شاهد باشیم. ورزش ناشنوایان به دلیل گسترده نبودن حیطه فعالیتها، در محافل علمی و پژوهشی کشور کمتر مورد توجه قرار گرفته است و به همین دلیل پژوهشگران و محققان کمی به این حوزه میپردازند. در صورت همکاری فدراسیون ناشنوایان با مراکز تحقیقاتی همچون دانشگاههای فعال در حیطه تربیتبدنی و پژوهشگاه تربیتبدنی و انجام طرحهای پژوهشی و تحقیقاتی که دغدغه ورزش ناشنوایان است، میتوان بسیاری از مشکلات علمی ورزش ناشنوایان را برطرف نمود. همچنین نتایج تحقیقاتی که جامعه آنها ورزشکاران ناشنوا هستند میتواند در ارتقای سطح فنی ورزشکاران ناشنوا موثر باشد و در زمینه ارتقای سطح علمی مربیان مورد استفاده قرار گیرد. این یافته با نتایج مطالعات سجادی و همکاران (1393) همسوست. رسانه ملی از منظر بعد تبلیغاتی میتواند بر تقویت جایگاه ورزشکاران ناشنوا و عملکرد آنها تاثیر بگذارد. از منظر بسیاری از محققان زمینه بازاریابی ورزشی، حق پخش رسانه ای مهمترین منبع درآمدی صنعت ورزش به شمار میآید (ونوس، 1385). بدیهی است که هر چه پوشش رسانهای مسابقات و فعالیتهای ورزشی بیشتر شود، تمایل حامیان مالی برای سرمایه گذاری در ورزش نیز بیشتر میشود. با پوشش تلویزیونی مسابقات برای افراد بیشتر، نشان شرکت حمایت کننده نیز بیشتر در معرض دید عموم قرار می گیرد. بررسی نقاط ضعف فدراسیون شطرنج نشان می دهد که این فدراسیون در زمینه تعامل با رسانه ملی و پوشش اخبار، رویدادها و فعالیتهای ورزشهای ناشنوایان ناموفق بوده است. با توجه به اهمیت پوشش رسانه ای، تقویت روابط عمومی و تعامل با رسانهها از جمله مواردی است که برای استفاده از ظرفیتهای موجود باید بر آن تأکید شود.
کشف استعداد های ورزشی در بین افراد ناشنوا با همکاری سازمان بهزیستی که از ترکیب فرصتها و ضعفهای (O1, O4, W3) تشکیل شده است بدین منظور پیشنهاد شده است که فدراسیون ناشنوایان میتواند با تدوین برنامه استعدادیابی در سطح کشور، به شناخت استعدادهای برتز در بین افراد ناشنوا دست یابد. همانطور که قبلا هم اشاره شد استعدادهای خوبی در بین ناشنوایان وجود دارد که در بسیاری از موارد شکوفا نمیشود. سازمان بهزیستی به دلیل ارتباط نزدیک با ناشنوایان در این امر میتواند کمک شایانی به فدراسیون ناشنوایان بنماید. این فدراسیون میتواند با همکاری سازمان بهزیستی ناشنوایانی را که به ورزش علاقه دارند شناسایی نماید و در مرحله بعد از بین این افراد به استعدادیابی بپردازد که اجرای این طرح میتواند کمک زیادی به نهادینه شدن ورزش همگانی و قهرمانی در بین ناشنوایان کند.
راهبرد تقویت ارتباطات مثبت با وزارت ورزش جهت برطرف نمودن ضعفهای هیئتهای استانی که از ترکیب فرصتها و ضعفهای (W2, O6) تشکیل شده است میتواند راهگشای حل مشکلات هیئتهای استانی باشد. برای حصول این امر فدراسیون ناشنوایان باید مشکلات موجود در هیئتهای استانی را به خوبی شناسایی کند و این مشکلات را به وزارت ورزش انتقال دهد. گاهی اوقات مسئولان وزارت ورزش از مشکلات موجود در برخی حیطهها بی خبر هستند و مسئولان ورزش ناشنوایان که از نزدیک و به خوبی با این مشکلات سروکار دارند باید این مشکلات را به مسئولان انتقال دهند تا در جهت برطرف نمودن آنها گامهای اساسی برداشته شود. تخصیص بودجههای حمایتی، از راههای برطرف سازی این مشکلات میتواند باشد که در صورت عدم شکلگیری ارتباطات مثبت از سوی فدراسیون ناشنوایان با مسئولان وزارت ورزش نمیتواند تحقق یابد.
راهبرد افزایش کمی و کیفی داوران و مربیان خبره و کارکشته جهت موفقیت در میادین جهانی و المپیک و در اختیار گرفتن کرسیهای بین المللی که از ترکیب فرصتها و ضعفهای (W4, W5, O5) تشکیل شده است بار دیگر این موضوع را یادآور میشود که همواره ورزش ما از در اختیار نداشتن کرسیهای بین المللی در سطح ورزش متضرر گشته است. زمانی که ما نه در سطح داوری و نه در سطح مربیگری در سطح جهانی حرفی برای گفتن نداشته باشیم باید با این تبعیضها و سوگیریهای مسئولان ورزش در سطح جهانی کنار بیاییم. تجربیات گذشته نشان داده است که هرگاه ورزش کشور در سطح بین المللی دارای کرسیهای مدیریتی بوده، توانسته از اعمال نفوذ رقیبان و از ناداوریها و اتفاقات بد جلوگیری نماید. نمونه این مسائل در ورزشهای کشتی و تکواندو هویداست که ورزش ایران پس از در اختیار گیری کرسیهای بین المللی توسط روسای فدراسیون این ورزشها توانسته رشد جشمگیری در کسب مدال و عنوانهای جهانی داشته باشد و وجود این افراد در پستهای مدیریتی فدراسیونهای جهانی توانسته است از اعمال نفوذ کشورهای دیگر جلوگیری نمایند. برای رسیدن به این امر باید سطح کیفی مدیران، مربیان و داوران کشور را با برگزاری کلاسهای توجیهی و بازآموزی بالا برد و آنها را با علم مربیگری و قوانین و مقررات داوری روزدنیا آشنا نمود تا این افراد با به نمایش گذاشتن عملکرد بالا در مسابقات بین المللی، مقدمات حضور افرادی از کشورمان را در فدراسیونهای جهانی ورزشی فراهم نمایند.
راهبرد توجه بیشتر به بحث آموزشی و پژوهشی از سوی فدراسیون جهت برطرف نمودن ضعفهای ساختاری و انسانی که از ترکیب ضعفها و تهدیدهای (T7, W1, W3, W4) تشکیل شده به این موضوع اشاره دارد که فدراسیون ناشنوایان میتواند با انجام فعالیتهای پژوهشی و آموزشی، ضعفهای خود را برطرف سازد. سیستم مدیریتی ورزش کشور به دلیل استفاده از مدیران غیرمتخصص ضعفهای بسیاری دارد. همچنین ضعفهای زیادی در ساختار فدراسیونهای ورزشی کشور مشاهده می گردد که نیاز به طراحی مجدد مشاغل و شرح وظایف آنها به شدت احساس میشود. فدراسیون ناشنوایان میتواند با انجام پژوهشهای کاربردی در این حیطه در قالب طرحهای پژوهشی و نیز تشکیل کلاسهای توانمندسازی برای مدیران و کارکنان خود تا حد زیادی این ضعفها را پوشش دهد. همچنین این فدراسیون میتواند با الگوبرداری از فدراسیونهای موفق در سطح جهان مشکلات موجود در ساختار خود را شناسایی و برطرف سازد تا عملکرد این فدراسیون ارتقا یابد.
منابع
- آذر، عادل و همکاران. (1386). «طراحی مدلی مبتنی بر شبیه سازی جهت بررسی و تحلیل ارتباطات بین سازمانی». فصلنامه مدرس علوم انسانی. ویژه نامه مدیریت.
- اخرت، حسین. (1394). «بررسی رابطه راهبردهای منابع انسانی با رویکرد نقاط مرجع راهبردی (SRP) و فرهنگ سازمانی با تمرکز بر روش AHP در شرکت عمران و مسکن اصفهان». پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد نجف آباد.
- اعرابی، سید محمد. (1392). دستنامه برنامهریزی راهبردی. دفتر پژوهشهای فرهنگی، چاپ محتشم
- اعرابی، محمد و عابدی، رحیم. (1389). «رابطههماهنگیراهبردسطحکسبوکاروراهبردمالی باعملکردسازمان». فصلنامه علمی پژوهشی مطالعات مدیریت صنعتی. 19 ، 239 تا 277.
- اکبری، رضا؛ قادریان، مسعود و منتظری، مرجان. (1394). «جستاری پیرامون کارآمدی تکنیک SWOT ارائه مدل جامع پیشنهادی برای مسائل شهری (مطالعه موردی: برنامه ریزی راهبردی بافت روستا شهری نعیم آباد یزد)». هویت شهر. 22(9)، ص: 87-98.
- بهادری، محمد کریم؛ بابایی، منصور و مهرابیان، فردین. (1391). «اولویت بندی مولفههای موثر بر انگیزش شغلی در کارکنان یک مرکز نظامی به روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP)». مجله طب نظامی. دوره 14، شماره 4، صص 243 – 236.
- تسلیمی، سعید؛ امین، فرشته و حسن زاده، کاظم. (1394). «اولویت بندی موانع برنامهریزی راهبردی در هیئت های مذهبی». مدیریت اسلامی. سال 23، شماره 2، ص: 83-101.
- زارعی، عظیم. (1385). «طراحی مدلی جهت شناسایی، مستندسازی و تحلیل ارتباطات بین سازمانی در بخش دولتی». رساله دکتری مدیریت. تهران، دانشگاه تربیت مدرس.
- سید عبدالهی، شادی. (1396). «تدوین برنامه راهبردی فدراسیون سوارکاری جمهوری اسلامی ایران به روش تحلیل SWOT». پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات تهران.
- فاضلی، عطیه. (1394). «تدوین راهبرد منابع انسانی با رویکرد تئوری نقاط مرجع راهبردی(مورد مطالعه: معاونت صدای جمهوری اسلامی ایران)». پایاننامه کارشناسی ارشد، دانشگاه خوارزمی.
- قلیپور، آرین. (1395). مدیریت منابع انسانی : مفاهیم، تئوری ها و کاربردها. تهران: انتشارات سمت
- گودرزی، مهدی. (1393). «تدوین برنامه راهبردی فدراسیونهای ورزش سهگانه با استفاده از مدل SPP». فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی و رفتار سازمانی در ورزش. سال 1، شماره 4، صص 122-113.
- ندری، حمزه. (1388). «طراحی راهبرد توسعه ورزش همگانی استان لرستان». پایان نامه کارشناسی ارشد، دانشگاه شمال.
- Aldehayyat, J., Aldehayyat, A. & Anchor, J. (2011). “The use of strategic planning tools and techniques by hotels in Jordan”. Journal of Management Research Review, Vol. 34, No 4, pp. 477-490.
- Bryson, J. M. (2011). Strategic planning for public and nonprofit organizations: A guide to strengthening and sustaining organizational achievement. Vol. 1. John Wiley & Sons
- Gkliatis, I. & Koufopoulos, D. (2013). “Strategic planning practices in the Greek hospitalityindustry”. Journal of European Business Review, Vol. 25, No. 6, pp. 571-587.
- Karager, Delmar, W. (1991). Strategic Planning and Management: the key to corporate success. Marcel Derkker, Inc. New York
- Papadimitriou, A. (2014). “Strategic planning and benchmarking organizational routines ofuniversities in the Western Balkan”. The TQM Journal, Vol. 26, No. 3, pp. 261-274.